Obvestilo

Grega Premrl konec tedna na Rally Ina Delta

Tretji reli letošnje sezone slovenskega državnega prvenstva bo na sporedu v Zagrebu in njegovi okolici. Gre kajpak za najstarejši reli na Hrvaškem – Rally Ina Delta. Posadke v petek in soboto čaka 10 hitrostnih preizkušenj.

Za Grego Premrla, Vilija Ošlaja in druge člane ekipe Unikatoy Racing je sezona doslej potekala povsem po načrtih. V Zagreb se odpravljajo z dobro popotnico spodbudnega nastopa v Velenju.

“Rally Ina Delta sprva ni bil del naših načrtov za letošnjo sezono, saj smo osredotočeni predvsem na privajanje in zbiranje izkušenj z novim dirkalnikom Toyoto GT86 R3. Namesto dirkaških smo namreč želeli napraviti več testnih kilometrov. A kaj lahko za dirkača predstavlja boljši test kot nastop na sami dirki in neposredna primerjava z močno konkurenco,” razloge za nastop pojasnjuje Grega Premrl.

Rally Ina Delta bo tako z zahtevnimi in atraktivnimi hitrostnimi preizkušnjami posadkam ponovno ponudil obilo možnosti za dokazovanje. Dogajanje se bo pričelo 

že v četrtek ob osmih zvečer s ceremonialnim startom na znamenitem zagrebškem trgu bana Josipa Jelačića. Začetek tekmovalnega dela sledi v petek ob petih popoldne, že nekaj ur pred tem pa se bodo posadke lahko ogrele na “shakedownu”.

Posadka Unikatoy Racinga v Toyoti GT86 R3 bo tokrat nastopila s startno številko 20.

Vir: Unikatoy Racing

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja