Obvestilo

Grega Premrl sezono sklenil s stopničkami v prvenstvu ERT3

Grega Premrl je na severu Avstrije zaključil sezono 2016. Na rally Waldviertel se je s preizkušenim sovoznikom Gregorjem Brešerjem podal s ciljem osvojiti čim boljšo uvrstitev na finalu prvenstva FIA ERT.

To je bil za Grego prvi makadamski, zaradi pomanjkanja izkušenj pa posledično tudi najtežji rally  v karieri. Tretje mesto v pokalu FIA ERT3 je zato mladega Postojnčana popolnoma zadovoljilo. Manj pa so ga posamezni doseženi časi. Ti so bili tudi posledica manjše nesreče, ki se mu je pripetila pred rallyjem, zaradi katere dirkalnik ni bil povsem optimalno pripravljen. Grega je poudaril dejstvo, da je uspeh že sama pravočasna priprava dirkalnika, za kar gre velika zahvala mehanikom ekipe Unikatoy.

Množica gledalcev kljub slabemu vremenu 

Rally sta žal zaznamovali tudi dve napaki, ki sta vzeli precej dragocenega časa. Večja napaka na superspecialu St. Polten je Grego in Gregorja stala minuto in pol, napaka na deseti hitrostni preizkušnji pa kar pet minut. Na splošno je rally zaznamovalo veliko število odstopov, ogromno blata in slabe vremenske razmere. Kljub dani situaciji je posadke razveselila množica gledalcev ob progi – še posebej zanimivo je bilo na superspecialu v St. Poltnu, ki ga je neposredno prenašala tudi avstrijska televizija.

Operacija pred zimskim premorom 

Kljub vsem težavam je bil rezultatski cilj na rallyju dosežen, sezona pa s tem uspešno zaključena. Grega se bo moral med zimskim premorom najprej soočiti z operacijama obeh kolen, nato pa bo pospešeno pričel s pripravami na novo sezono!

Vir: Unikatoy Racing

23112016-rally3

23112016-rally2

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja