Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Grega Premrl ta vikend v Poreču prvič v Toyoti GT86

Čas je za število 86 oziroma “hachi-roku”, kot ga imenujejo na Japonskem. Toyota GT86 je namreč nov dirkalnik ekipe Unikatoy Racing, s katerim se bosta na prihajajočih relijih v akcijo podala Grega Premrl in Vili Ošlaj – verjetno precej “na počez” …
 
Poreč bo gostil prvi reli, kjer bo posadka Unikatoy Racinga nastopila s Toyoto GT86 R3, katere glavna značilnost je kajpak pogon na zadnji kolesni par. Dirkalnik je postojnska ekipa pred kratkim pripeljala iz Nemčije in ga na reliju v Novi Gorici prvič predstavila domačim navdušencem, a še ne v tekmovalni konkurenci. Tokrat bo šlo zares!
“Nov dirkalnik bo seveda zahteval še nekaj privajanja,” poudari Grega Premrl, ki se za zdaj še ne more pohvaliti z večjim številom testnih kilometrov. “S Toyoto smo doslej opravili zgolj krajši test na poligonu Vransko, kjer sem ugotovil predvsem to, da je avto za vožnjo zelo zabaven in atraktiven, a na reliju ne bo dopuščal padcev pozornosti in vozniških napak. V Poreču bom poskušal zbrati čim več dobrih občutkov, se počasi privaditi na nekoliko drugačen slog vožnje in dirkalnik varno pripeljati na ciljno rampo.”
Istrski reli v Poreču, ki se ga običajno udeleži tudi veliko število slovenskih navdušencev, bo po odpovedi Croatia Rallyja štel za predzadnjo preizkušnjo letošnjega državnega prvenstva. Ne bo sicer tako dolg kot slednji, vseeno pa gladek istrski asfalt in zajetne količine peska ter kamenja v zavojih predstavljajo zahtevno dirkaško preizkušnjo. Reli se bo pričel v petek, 28. septembra, ko bo ob 12.30 na sporedu shakedown, ob 15.15 pa sledi start relija. Sobotni del relija bo daljši z osmimi hitrostnimi preizkušnjami, ki bodo razporejene prek celotnega dne.
Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta tokrat nastopila s startno številko 19.
Vir: Unikatoy Racing

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja