Obvestilo

Grega Premrl uspešno do ciljne rampe na spektakularnem uvodu v sezono 2019

Največja želja Grege Premrla pred letošnjim relijem je bila uspešno zapeljati na ciljno rampo in s tem “poravnati račune iz lanske sezone”, ko je tu doživel težjo nesrečo. V letošnji sezoni bo fokus ekipe Unikatoy racing namreč predvsem na nabiranju izkušenj in testnih kilometrov z novim dirkalnikom Toyoto GT86 razreda R3.

Tokrat je na sovozniški sedež sedel izkušeni hrvaški sovoznik Marko Stiperski, s katerim je Grega Premrl v preteklosti že sodeloval. Posadka je v petek odločno začela na večernem superspecialu, ki ga je tudi tokrat na ulicah Ajdovščine pospremila več kot desettisočglava množica ljubiteljev domačega relija in pripravila nepozabno vzdušje.

Uvodnemu je sledil zahteven in nepredvidljiv sobotni del relija, ki ga je zaznamovalo spremenljivo vreme:

“Z Markom sva si želela suhih pogojev, a nama vreme tokrat ni prisluhnilo. V zahtevnih razmerah, ki so tokrat na nekaterih hitrostnih preizkušnjah spremljale reli v Vipavski dolini, le stežka pridobiš prepotrebne izkušnje, saj je osredotočenost predvsem pri misli, da posadka ohrani dirkalnik cel in s previdnostjo izgubi čim manj časa. S svojimi predstavami seveda še nisem zadovoljen, a vem, kaj je potrebno še pošteno izboljšati, da bi dvignili nivo konkurenčnosti. Se že veselim naslednjega relija in nadaljevanja nastopov z novim dirkalnikom,” je po uspešnem prihodu na ciljno rampo povedal Grega Premrl.

Naslednji nastop sledi v Velenju, ki bo tudi letos predstavljalo drugo postajo slovenskega državnega prvenstva. V koledar si zabeležite 24. in 25. maj.

Vir: Unikatoy Racing

Ne spreglejte

Cerkniški osnovnošolci se veselijo novih športnih objektov

V Cerknici so včeraj slovesno odprli obnovljeno nogometno igrišče in tekaško stezo pri cerkniški osnovni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja