Obvestilo

Grega Premrl uspešno zaključil z DP, a sezone še ni konec

Postojnčan Grega Premrl je v Idriji zaključil sezono 2016 v slovenskem državnem prvenstvu v rallyju, s končnim skupnim 4. mestom. Prvič je na njegov sovozniški sedež prisedel Hrvat Marko Stiperski. Glede na dane okoliščine je bil glavni cilj zaključitirally, saj Grego čez tri tedne čaka finale prvenstva FIA ERT (European Rally Trophy) v Avstriji.

Grega se na Idrijski rally rad vrača, saj je tu v preteklosti že zabeležil nekaj lepih rezultatov. V lanski sezoni mu je tako s sovoznikom Gregorjem Brešerjem uspelo poseči po drugem mestu v generalni razvrstitvi. Letos sta Grega in Marko na rallyju osvojila končno 4. mesto in 3. mesto CEZ 2WD.

Tudi letos se je rally Idrija začel z uvodnima dvema kratkima hitrostnima preizkušnjama, ki sta bili tokrat na sporedu v soboto. Preostalih pet hitrostnih preizkušenj pa je bilo odpeljanih v nedeljo.

»Uvodna »brzinca« sva odpeljala solidno, a za moj okus nekoliko preveč rezervirano. Tudi v nedeljo sva se z Markom na začetku še malo lovila. Imela sva tudi vroč trenutek, ko sem reševal dirkalnik in zletel v brežino. K sreči se je vse dobro izteklo in v nadaljevanju sva se odlično ujela ter vozila v dobrem ritmu. Avtomobil je kot po navadi deloval brezhibno. Zelo lepo je bilo videti tudi veliko število gledalcev ob progi, kako nas bodrijo in s tem  dajejo še dodatno moč in veselje do dirkanja,« je dogajanje na 10. Rallyju Idrija povzel Grega.

 

Vir: Unikatoy Racing

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja