Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Grega Premrl v istri do velikega uspeha

“Noro, to pa je bil divji zaključek! Z Vilijem sva še vedno v šoku! Petsto metrov pred ciljem se nama je zgodil najbolj kritičen trenutek na reliju, ko bi skoraj zletela s ceste,” so bile prve besede Grege Premrla v telefonskem klicu ekipi, ko sta s sovoznikom Vilijem Ošlajem prevozila ciljno črto. Skorajšnji izlet s ceste tik pred ciljem relija Croatia 2017 zgolj priča o tem, kako dobra borba se je tokrat bila med dirkači, ki so morali pritiskati na polno do same ciljne črte …

Posadki Unikatoy Racinga se je kljub vsem pastem relija izšlo, da je z dirkalnikom Citroën DS3 R3T srečno in hitro pripeljala do cilja – in to na prvem mestu! Zahteven reli Croatia je bil prizorišče ene najboljših dirk Grege Premrla v dosedanji karieri. Z zmago v diviziji 2 državnega prvenstva Slovenije je napravil velik korak proti morebitnemu naslovu prvaka, tej pa je dodal še zmagi v razredu ERT 3 (Evropski reli pokal – dirkalniki s pogonom na prednji par koles) ter prvenstvu CEZ (Centralno-evropskem conskem prvenstvu). Za nameček sta Grega Premrl in Vili Ošlaj zasedla tudi skupno tretje mesto v slovenskem državnem prvenstvu in zaostala zgolj za dvema posadkama v dirkalnikih precej zmogljivejšega razreda R5.

“Izjemno zadovoljen sem, da se je naši ekipi tokrat prav vse poklopilo. Reli Croatia je bil letos zelo zahteven in zaradi močno popeskanih ovinkov že skoraj na pol makadamski. Zabeleženi ovinki s popisa so bili tako na samem reliju pod velikim vprašajem. Voziti je bilo treba z glavo in ohranjati mirnost, kljub temu pa ni bilo prostora za taktiziranje in popuščanje, saj je bila konkurenca zelo čvrsta. Zahvaljujem se vsem navijačem, ki so se zbrali ob progi in jih že zdaj vabim na finale v Idrijo,” je po prihodu v servisno cono v Poreču razlagal Grega Premrl.


Ne spreglejte

Minister Cigler Kralj v Postojni: za sproščanje ukrepov v domovih za starejše je še prezgodaj

Po razširjeni seji regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko, ki se je je udeležil …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja