Obvestilo

Grega Premrl z zagotovljeno skupno zmago med »dvopogonci« v pokalu Mitropa

Vroč italijanski asfalt v okolici Čedada je gostil 52. izvedbo Rallyja Friuli Venezia Giulia, ki je med slovenskim občinstvom bolj znan pod imenom Alpi Orientali. Glavni cilj Postojnčana Grege Premrla je bil čim boljši rezultat v pokalu Mitropa.V drugem delu sezone bo na sovozniškem sedežu ob Gregi Premrlu sedel Vili Ošlaj, s katerim sta v preteklosti že sodelovala.

Premrlu se nasmiha tudi tretje mesto v generalni razvrstitvi

Reli je bil izredno zahteven tako zaradi zahtevnih HP kot tudi vročine. Izjemno število gledalcev in lepo vreme sta bila še dodatna spodbuda za dobre vožnje.

Premrl si je z drugim mestom tudi teoretično zagotovil skupni zmagi v pokalu med dvokolesno gnanimi dirkalniki in med mladimi v pokalu Mitropa. Zelo blizu je tudi končnemu tretjemu mestu v generalni razvrstitvi.

Grega in Vili sta zelo dobro odpeljala tako petkov superspecial kot sobotni del rallyja. Veselijo predvsem konstantna vožnja in časi.

Mladi voznik rallyja je uspešno držal stik s slovenskimi konkurenti in bil po sobotnem dnevu na petem mestu z majhnim zaostankom. Težave z zavorami in delno tudi pnevmatikami so bile kot vedno sestavni del tega rallyja.

V drugem delu previdno do cilja

Za nedeljski drugi del rallyja se je ekipa zavestno odločila, da ga Grega odpelje malce bolj previdno in pride do cilja. Na prvih dveh HP je imel dve nezgodi in tako poškodoval dve platišči ter prednjo desno »roko«. Napaka je bila v servisu hitro odpravljena, izguba časa pa ni bila prevelika.

Zadnji dve HP je bilo treba pametno odpeljati, saj sta imela Grega in Vili zagotovljene dovolj prednosti za drugo mesto v Mitropa pokalu in četrto v državnem prvenstvu.

Šteje samo končni rezultat

Grega Premrl: »Kljub manjšim napakam med samo vožnjo sem zelo zadovoljen z celotnim rallyjem. Predvsem me veseli, da sva z Vilijem ujela dober ritem in da vem, kje izgubljam dragocene sekunde. Iskati izgovore v pogojih, težavah, pnevmatikah in podobno je nesmiselno, saj ima vsak dirkač svoje težave in svojo zgodbo. Šteje samo ciljna rampa in končni rezultat. Komaj čakam naslednji reli v Novi gorici.«

 

Ne spreglejte

Postojna: konec meseca začetek urejanja komunalne infrastrukture v naselju Dilce

Z urejanjem kanalizacije k boljšemu okolju Urejanja komunalne opreme v naselju Dilce in delu naselja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja