Obvestilo

Logatec: Gregorjev semenj letos v presežkih

Po ljudskem izročilu se na Gregorjevo ptički ženijo, včasih so mu rekli tudi dan zaljubljenih, ki že nekaj časa obhajajo svoj praznik mesec dni prej,  vsekakor pa je čas okoli Gregorjevega čas pomladanskega prebujenja. v Občini Logatec Gregorjevemu po tradiciji namenijo kar ves teden, ki za občane in okoličane pomeni čas za druženje in praznovanje.

Tudi letos so se v Logatcu ves teden vrstile razne prireditve, vrhunec pa je bil v soboto 12. marca, prav na Gregorjevo, ko je vse  mesto zajel sejemski utrip. Tokrat je bilo tako razstavljavcem kot tudi obiskovalcem izjemno naklonjeno tudi vreme.

Že zgodaj so se polnile stojnic , na katerih ni manjkalo semen, čebulic, sadik in vsega, kar je potrebno za delo na vrtu in na polju. Obiskovalci so se ustavljali pri stojnicah  logaških društev,  pa seveda tudi ob drugih, na katerih je bilo moč najti vse od suhe robe in suhega sadja, igrač, oblačil, kuhinjskih pripomočkov … Kot ocenjujejo na Komunalnem podjetju Logatec, ki poleg Občine Logatec organizira to in prireditev, je zanimanje zanjo tudi med razstavljavci vse večje, tako da vsem, ki bi želeli priti zaradi prostorske omejenosti tega preprosto ne morejo omogočiti. Seveda tudi jedače pijače ni zmanjkalo.  Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše obiskovalce, saj je logaško društvo Dlan na dlan pripravilo napihljivo igrišče in poskrbelo za različne delavnice za otroke.

Sredi dopoldneva se je napolnilo prizorišče na trgu pred cerkvijo Svetega Nikolaja, kjer je prisotne med drugim pozdravil župan Berto Menard, z glasbo pa Pihalni orkester Logatec. Na osrednjem odru so nastopili otroci iz vrtca Kurirček in Miklavževega vrtca, šolski bend OŠ 8.talcev, Twirling klub logaških  mažoret in drugi, kulturni program pa je povezoval Miha Brajnik.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Miran Antončič

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja