Obvestilo

GZS Regionalna zbornica Postojna nagradila najboljše inovatorje v regiji

Letošnji 20. jubilejni razpis za izbor najboljših inovacij v Primorsko-notranjski regiji se je zaključil v okviru dneva inovativnosti s slavnostno podelitvijo najboljših inovacij v Primorsko-notranjski regiji za leto 2022.

 GZS Regionalna zbornica Postojna je letos podelila tri zlate, eno srebrno, tri bronasta priznanja ter osem  priznanj za prispevek na področju inovativnosti.

Najboljše tri regionalne inovacije pa so se uvrstile tudi na nacionalni izbor, ki bo potekal 20. septembra na dnevu inovativnosti 2022 s podelitvijo nacionalnih priznanj GZS za inovativnost.

Na slavnostni podelitvi je nagrajence nagovorila izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko Vesna Nahtigal. Predstavili pa so se tudi zmagovalci letošnjega natečaja POPRI 2022, Ekipa OŠ Miroslava Vilharja iz Postojne z njihovo zmagovalno idejo E-FAIRYTALES.

Zlato priznanje so prejeli podjetja Efos d.o.o. iz Razdrtega za inovacijo trajnostno ohišje pasti za žuželke Trapview, Kovinoplastika iz Starega trga pri Ložu za avtomatski samonastavljiv varnostni sistem za vrata in Kolektor ATP za sistem za lokalno precizno oplaščanje z žlahtnimi kovinami.

Srebrno priznanje je pripadlo Kolektorju ATP iz Postojne za razvoj procesa izdelave izdelka – Zobnik BR223 Daimler.

Prejemniki bronastega priznanja pa so Izoterm Plama d.o.o., Podgrad, Pivka perutninarstvo d.d., Pivka in Primož Rojc s.p., Ilirska Bistrica.

GZS/Uredništvo NzN

Foto: arhiv GZS

 

 

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja