Obvestilo

Heroji vozijo v pižamah

Z namenom predstavitve težav in izzivov, s katerimi se srečujejo mladi pri udejstvovanju v prometu, razlogov in ukrepov, namenjenih mladim na področju prometne varnosti, kot tudi predstavitvi rešitev je v Postojni včeraj potekal posvet Heroji furajo v pižamah.

Po posvetu je bila v Mladinskem Centru Postojna novinarska konferenca, na kateri so organizatorji, Zavod Vozim skupaj s partnerji Občino Postojna in MC Postojna, predstavili zaključke posveta.

»Projekt Heroji furajo v pižamah je vseslovenska iniciativa Zavoda Vozim in Zavarovalnice Generali za zmanjšanje  voženj mladih pod vplivom alkohola,« pojasnjuje Ana Širca, vodja projekta Boreo. Projekt je zaživel v letu 2017, najprej v treh regijah, letos pa so ga razširili še na štiri, tudi na Primorsko-Notranjsko. »Po statističnih podatkih še vedno preveč mladih vozi pod vplivom alkohola, ki botruje četrtini prometnih nesreč. Stanje je zaskrbljujoče,« pravi sogovornica.

Žiga Breznik, predstavnik Zavoda Vozim, član Društva paraplegikov Ljubljana, je predstavil svojo zgodbo, ki sega 24 let nazaj. »V prometni nesreči se je vame zaletel mladi voznik, ki je imel izpit šele sedem dni. Tudi sam sem ga imel šele dve leti, a moja krivda pa  je bila, da nisem bil pripet z varnostnim pasom, zaradi česar sem padel iz avta. Alkohol ni bil prisoten.«  Kljub temu se je akciji priključil, saj osebna zgodba pušča močan vtis, močnejšega kot statistika.

Projektu se je pridružil udi postojnski rally voznik Grega Premrl, ki je delil izkušnjo, kako pomembna pri vožnji je zbranost in treznost in kako je že najmanjša napaka lahko usodna.

Blanka Markovič Kocen

S posveta

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja