Obvestilo

Hotenjsko gasilstvo se po 110 letih krepi

Hotenjski gasilci so s slavnostno sejo sinoči zaznamovali častitljivo, 110. obletnico svojega društva.  »Gasilstvo v Hotedršici se po 110 letih krepi v kakovostno gasilsko organizacijo,« je na slavnostni seji med drugim dejala predsednica društva Darja Merlak (na sliki), ki je v nadaljevanju orisala pridobitve v zadnjih desetih letih. Merlakova je izrazila upanje, da bo na državni in občinski ravni tudi v prihodnosti posluh za financiranje gasilske dejavnosti.

PGD Hoteje-Darja

Skozi zadnje desetletje in štiri velike intervencije so nas hotenjski gasilci popeljali skozi umetniški recital, prepleten z glasbo in fotografijo, kulturni program je povezovala Anja Dolenc.  Zatem so se zvrstili ugledni gostje, od Antona Čuka, predsednika Gasilske zveze Logatec, in Vinka Keršmanca, člana Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije, do Berta Menarda, župana Občine Logatec, ki je med drugim dejal: »Lanski žled je bil v mojem mandatu prvi večji preizkus, v katerem ste se gasilci izjemno izkazali in se vam za to zahvaljujem.« Župan je še napovedal, da bodo v občinskem proračunu tudi v prihodnje zagotavljali sredstva za gasilce.

PGD Hoteje-recital

Poleg priznanj so na slavnostni seji najbolj zaslužnim gasilcem in društvom ter Občini Logatec podelili tudi zahvale, po uradnem delu pa so se udeleženci zadržali še na večernem druženju s priložnostno pogostitvijo.

PGD Hoteje-zahvale

Objavljamo celoten seznam nagrajencev in prejemnikov zahval:

Veteranska ekipa (društvena priznanja, na vodilni fotografiji): Vavken Dominik, Rupnik Franc, Rupnik Leopold, Čuk Janez, Markič Milan, Merlak Marjan, Rupnik Jože, Gostiša Anton, Brenčič Cveto.

Društvena priznanja: Ivan Beigot, Urša Sedej, Janko Moroz, Andraž Kranjc, Rok Štucin.

Mladinska priznanja: Rupnik Aleksander, Merlak Špela, Štraus Anže

Priznanja Gasilske zveze III. stopnje: Štrempihar Janja, Pivk David, Bošnjak Zorka,  Nagode Tadej, Merlak Erik, Slabe Tanja, Petkovšek Janko, Treven Roman, Zelenec Primož, Petkovšek Mirko, Treven Maja, Albreht Borut

Priznanja gasilske zveze II. stopnje: Merlak Jože, Petkovšek Leopold Ml., Vehar Brigita, Pivk Roman, Rupnik Boštjan.

Priznanje gasilske zveze I. stopnje: Eržen Blaž

Zahvale: Športno društvo Hotedršica, Kulturno turistično društvo Hotedršica, Lovska družina Hotedršica, Podružnična osnovna šola Hotedršica, Krajevna skupnost Hotedršica, Gasilska zveza Logatec, Občina Logatec

Blanka Markovič Kocen

Foto: Robert Lukan

 

 V izvirnem kulturnem programu smo skozi recital 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja