Obvestilo

Hudo bolni deklici z donacijo polepšali vstop v novo leto

V petek pred silvestrovim so v prostorih Rdečega križa Cerknica družini Prhne iz Begunj pri Cerknic, podelili donacijo v višini 1.200 evrov.

Cerknica – Sredstva za 12 – letno Brino, ki že od rojstva boleha za številnimi boleznimi, so na pobudo Mojce Rožanc prispevali bencinski servisi Petrol z Vrhnike, Loma, iz Borovnice in Rovt.

Oče Ljubo in mama Darja sta se najlepše zahvalila za donacijo in hkrati poudarila, da ne glede na hude diagnoze, ki so jih zdravniki postavili njuni hčerki, poskušajo uživati sleherni dan. In predanost, ki jo kažeta Brini starša, bi morala biti zgled tudi drugim, je poudarila Aleksandra Šega, predsednica RK Cerknica. »Na to, s kakšno skrbnostjo in ljubeznijo skrbita ta dva starša za svojega otroka, je treba opozoriti. In to številne starše, ki namesto da bi se posvetili svojim otrokom, čas preživljajo za računalniki in na telefonih. Brina je lahko srečna, da vaju ima,« je povedala Šegova. Starša pa sta pri tem dodala, da sta srečna onadva, ker imata Brino. Oče jo vsak dan vozi šolo v 50 kilometrov oddaljeno Vipavo, zato jim bodo donirana sredstva prišla še kako prav.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

donacija1

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja