Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Hvala, ker ste prišli

Občini Postojna in Fiumincello v Italiji sta dobili evropski projekt s pomenljivim naslovom hvala, ker ste prišli, lepo vas je srečati. Postojnska občina je izvajanje projekta, pri katerem gre za informiranje lokalnega prebivalstva o beguncih v njihovih okoljih, odstopila Srednji gozdarski in lesarski šoli, ki ima na tem področju največ izkušenj.

Na novinarski konferenci ob začetku projekta je župan Igor Marentič med drugim dejal, da so vsi taki projekti dobrodošli, obenem pa opozoril na skupni problem vseh občin, ki gostijo begunce, to je, da vlada zažene projekt in ga prepusti občinam.

Anita Kranjc,  višja svetovalka za urbanizem na postojnski občini, ki je na povabilo občine Fiumincello spisala del projekta, pojasnjuje, da gre za majhen projekt v primerjavi z drugimi evropskimi, za povezovanje in  mreženje mest.  Obe občini sta zanj prejeli 20 tisoč evrov, Postojna pa si  od projekta obeta predvsem informiranje prebivalstva in njegovo čimštevilčnejše vključevanje.  »Da se ozavestimo vsi o tej problematiki, ki sploh ni problem. Da spoznamo te ljudi, da bomo izvedeli nekaj več o njih in oni o nas,« dodaja Kranjčeva.

V okviru projekta Hvala, ker ste prišli, ki med drugim povezuje več generacij in ciljnih skupin, bodo izvajali delavnice, posneli pa bodo tudi dokumentarni film in  ga ob zaključku, 7. oktobra, predvajali tudi širši javnosti.

Na Srednji lesarski in gozdarski šoli Postojna trenutno gostijo 17 begunskih otrok brez spremstva, trije novi so prišli danes popoldne, za delo z njimi pa je zaposlenih 11 ljudi različnih profilov.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Ministrica za izobraževanje v Parku vojaške zgodovine s podpisom pogodbe formalno potrdila sofinanciranje delovanja Parka

Včeraj sta v Parku vojaške zgodovine pogodbo o sofinanciranju delovanja Parka vojaške zgodovine podpisala ministrica …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja