Obvestilo

Idrijski reli je bil eden najtežjih in najbolj nepredvidljivih doslej

Zadnji reli letošnje sezone, Rally Idrija 2018, je tokrat postregel z izredno zahtevnimi pogoji, kar sta na svoji koži občutila tudi Grega Premrl in Vili Ošlaj. Sezona 2018 je zaključena z odstopom, a misli ekipe so že usmerjene proti novim izzivom prihodnje leto.

“Pričakoval sem, da bo zahtevno, a sem vseeno upal, da nam bo deževje nekoliko bolj prizanašalo. Dirkanje s Toyoto GT86 je v tovrstnih razmerah res velik izziv. Na “brzincih” smo dobesedno plavali v stoječi vodi. Dirkač le težko ohranja dirkalnik s pogonom na zadnji par koles na stezi ter ob tem poskuša še karseda napadati. Žal se mi tokrat na predzadnji hitrostni preizkušnji ni izšlo in z Vilijem sva na stoječi vodi zletela s ceste. Dirkalnik jo je skupil, a ga bomo z ekipo popravili. Kljub vsem težavam, ki so poskrbele za kar preveč razburljivo letošnjo sezono, se prihodnjega leta že zelo veselim, saj je Toyota odličen dirkalnik. Ko se ga privadim, bo šlo zelo hitro, pa še zabavno bo obenem,” tako Grega Premrl po zaključku sklepnega relija letošnjega slovenskega državnega prvenstva.

Po lanski zelo uspešni sezoni, ki sta jo Premrl in Ošlaj sklenila z naslovom državnih prvakov v konkurenci dvokolesno gnanih dirkalnikov letošnjo sezono v ekipi Unikatoy Racinga označujejo kot sezono privajanja in učenja s kar dvema novima dirkalnikoma. Pred pričetkom nastopanja s Toyoto GT86 sta namreč Premrl in Ošlaj večji del sezone nastopala s Peugeotom 208 razreda R2. Tudi ta dirkalnik je zanju v letošnji sezoni pomenil novost. Rezultatski vidik tako letos ni bil v ospredju.

Po zimskem premoru za Premrla in Ošlaja sledijo dodatna testiranja Toyote GT86, ekipa pa bo s pričetkom prihodnjega leta tudi dorekla natančne načrte tekmovalnega udejstvovanja v prihodnji sezoni.

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja