Obvestilo
Alpine Skiing - FIS Alpine Skiing World Championships - Women's Downhill - St. Moritz, Switzerland - 12/2/17 - Ilka Stuhec of Slovenia reacts at the finish line. REUTERS/Denis Balibouse

Ilka Štuhec ima zlato kolajno!

Ilka Štuhec je nova smukaška svetovna prvakinja. V St. Moritzu je prepričljivo premagala vse tekmice.

Štuhčeva je tako Sloveniji ubranila zlato kolajno, ki jo je na prejšnjem prvenstvu v Vailu osvojila Tina Maze. Da je ena od držav ubranila zlato kolajno, se je zgodilo prvič po letu 2001, ko je Avstrijka Michaela Dorfmeister nasledila Renate Göetschl.

Vodilna v smukaškem seštevku svetovnega pokala je nastopila s štartno številko sedem in se v cilju veselila zelo dobre vožnje, pripetila se ji je le drobna napaka v srednjem delu proge, zato je na zadnjem vmesnem času zaostajala pet stotink za Avstrijko Stephanie Venier. Pred tem je nanizala najhitrejše vmesne čase, tudi v cilju pa je ura pokazala, da je 40 stotink hitrejša od Venierjeve. Bron je pripadel Lindsey Vonn, ki je nabrala 45 stotink zaostanka za Štuhčevo, leta 2008 mladinsko svetovno prvakinjo v smuku.

Slovenija je dobila tri zadnje smukaške preizkušnje na največjih tekmovanjih, saj je Mazejeva tudi aktualna olimpijska prvakinja. Zadnjič je kaj takega uspelo Švicarkam, ko je bila Michela Figini olimpijska, Maria Waliser pa dvakratna svetovna prvakinja.

Druga slovenska predstavnica na današnji tekmi Maruša Ferk je zasedla 23. mesto, za rojakinjo je zaostala dve sekunde in 38 stotink.

Kot je Ilka povedala v prvi izjavi za TV Slovenija, ji je v cilju po izjemni vožnji odleglo: “Dala sem si duška in zakričala. Neverjetno je, ko prideš in je na semaforju zeleno, prevzameš vodstvo, tako da …. Zdaj moram imeti malo živčno vojno, moram počakati.”  Podelitev kolajn bo ob 18.30: “Bom zdržala, mislim, da ne bo težko tega dočakat, tako da res noro.”

 

 

STA/Uredništvo NzN

Foto: MMC RTVS

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja