Obvestilo

Inovativnost mladih podpirajo tudi v Kovinoplastiki Lož

Od 9. januarja pa vse do 5. februarja 2017 bodo v Kovinoplastiki Lož gostovali izdelki nagrajencev natečaja Naredimo drugače!, ki po Primorsko-notranjski regiji potuje že od junija 2016, razstava v Kovinoplastiki Lož pa je ena zadnjih pred objavo novega natečaja.

Kot pojasnjujejo sodelavci Centra za inovativnost in razvoj, ki od januarja 2015 deluje pod okriljem RRA Zeleni kras, kjer so na voljo vse informacije v zvezi z natečajem, so tovrstni natečaji pomemben del ozaveščanja o pomenu inovativnosti za razvoj tako posameznikov kot celotne družbe. Pri tem ne gre nujno za odmevne zgodbe o uspehu, ki prinašajo ogromne spremembe in tudi ne za široke konglomerate, ki s svojim znanjem, tehnologijo in financami podpirajo razvoj še večjih in še bolj zapletenih novosti. Inovativnost najdemo tudi med čisto navadnimi ljudmi in še posebej med mladimi.

OŠ Miroslava Vilharja Postojna – absolutna zmagovalka

Da so mladi neusahljiv vir novosti, svežega pogleda in zanimivih idej, so dokazali tudi nagrajenci natečaja Naredimo drugače!, ki je bil v letu 2016 organiziran prvič, a je kljub temu dosegel precejšen odziv in zanimanje, zato so se organizatorji odločili, da ga bodo ponavljali tudi v prihodnje. Absolutna zmagovalka v letošnjem letu je bila prav gotovo postojnska Osnovna šola Miroslava Vilharja, ki je požela vsa tri prva mesta: prvonagrajeni tretješolci so predstavili zanimivo idejo reševanja stisk osamelih starejših ljudi, Vita Šavli, ki je prejela drugo nagrado, je svoj pogled na reševanje družbenih in okoljskih problemov upesnila v pronicljivi pesmi Stroj za spametovanje ljudi, tretjenagrajena Arja Ela Hvala pa je predstavila povsem drugačen koncept javne kuhinje, ki ne bi služila le zadovoljevanju potrebe po prehranjevanju, pač pa tudi po druženju in medgeneracijskem sodelovanju.

Ideje mladih pozdravljajo tudi v Kovinoplastiki Lož, kjer je inovativnost nujen predpogoj za kakovostno delo in uspešen razvoj podjetja. Tudi zaposleni v Kovinoplastiki Lož že več let sodelujejo tako na regijskih kot nacionalnih izborih inovativnih idej, v okviru katerih so prejeli tudi že marsikatero priznanje. A kot sami pravijo, svet na mladih stoji, in zato z veseljem prisluhnejo idejam mladim. Razstavo natečaja Naredimo drugače! bodo predstavili v svojih prostorih, kjer bodo nagrajeni izdelki na ogled zaposlenim, zunanjim obiskovalcem pa ob delavnikih med 16. in 17. uro. Vabljeni k ogledu!

Vir: RRA Zeleni kras

Foto: Mario Žnidaršič

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja