Obvestilo

Inovatorji 2018: ključ do uspeha je v tem, da si drugačen

V Krpanovem domu v Pivki so včeraj podelili priznanja za najboljše inovacije v Primorsko-notranjski regiji in tako zaključili tradicionalni Dan inovativnosti. Posebno pozornost so letos namenili spodbujanju inovativnosti v podjetjih, oblikovanju inovativne organizacijske kulture in vsemu, kar prispeva k razvoju.

Kot je bilo na slovesnosti v Pivki uvodoma poudarjeno, je ključ do uspeha v tem, da si dovolj drugačen, ne dovolj poceni. V postojnski gospodarski zbornici so namreč prepričani, da je bodočnost lačna tistih, ki jo s svojim znanjem usmerjajo, inoviranje pa je najdonosnejši segment podjetij.

Na letošnji razpis za izbor najboljših inovacij je prispelo 11 prijav, v katerih je sodelovalo 24 inovatorjev, so sporočili iz Regijske razvojne agencije Zeleni kras iz Postojne. Na postojnski GZS so zadovoljni, da je bilo med letošnjimi prejemniki priznanj tudi več žensk. »Ponosni smo, da smo dosegli žensko kvoto,« se je v političnem jeziku šaljivo izrazil direktor Območne gospodarske zbornice Postojna mag. Boštjan Požar.

Komisija se je ob pregledu poslanih predlogov inovacij odločila, da z zlatim priznanjem nagradi štiri inovacije, ki so jih prispevali Efos informacijske rešitve iz Razdrtega, Kovinoplastika Lož, ebm-papst Slovenija iz Podskrajnika in Kolektor ATP Postojna.

Srebrno priznanje je prejelo podjetje Izoterm Plama, bronasto pa Pivka perutninarstvo in samostojna inovatorka Erika Iskra Tomažič iz Ilirske Bistrice.

Zahvalo za prispevek na področju inovativnosti je gospodarska zbornica izrekla zavodu za socialno podjetništvo Svit, Nataši Frank Barbiš in Barbari Frank iz Ilirske Bistrice, Vilku Škrabu iz Ilirske Bistrice ter Mateji Morel Rutar iz Košane. Tri najboljše inovacije so se uvrstile tudi na nacionalni izbor za najboljše inovacije GZS.

Tri najboljše inovacije so se uvrstile tudi na nacionalni izbor za najboljše inovacije GZS.

Dan inovativnosti na Zelenem krasu so začeli z odprtimi vrati postojnske izpostave Ajpesa, kjer so ves dan nudili informacije o svojih storitvah za podjetništvo in za fizične osebe, ki se podajajo na podjetniško pot. Podjetniški inkubator Perspektiva je obiskovalcem ponujala informacije o svojih storitvah, Srednja gozdarska in lesarska šola v Postojni pa je predstavila inovativne izdelke svojih dijakov zaključnega izpita.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja