Obvestilo

Damjan Samsa, NK Rakek: “Potrebujemo pomožno igrišče z umetno travo.”

NK Rakek letos praznuje 90 let, o čemer smo na našem portalu že večkrat poročali. Ob tej priložnosti smo poklepetali tudi s trenerjem Damjanom Samsa, ki skupaj s svojim sodelavci iz NK Rakek skrbi za to, da nogomet na Rakeku ne bo zamrl. Še več. V zadnjih letih beležijo veliko uspehov in povečano zanimanje mladih za enega najbolj priljubljenih športov na svetu.

Klub se je pred časom spopadal z eksistenčno krizo ampak kot kaže, ste jo premagali. Kaj se je v zadnjih letih dogajalo?

Vedno in povsod so krize. Naš klub jo je imel večkrat. V zadnjih letih se je spremenila miselnost kluba. Imeti je treba predvsem dolgoročen načrt in delati od tistih najmlajših pa naprej. Vedeti je tudi treba da nismo vrtec, kjer otroke dajo v varstvo, ampak šola, kjer se učimo.

Ali menite, da je med mladimi dovolj zanimanja za nogomet in šport na splošno? 

Glede na vso tehnologijo ki obkroža otroke, še vedno je in upam da bo tako ostalo. Otroci se morajo ukvarjati s športom, s tem pridobivajo na motoriki, lažje se učijo. Seveda pa je dobrodošla podpora staršev.

Kaj bi potreboval NK Rakek za svoj razvoj? Pred nekaj leti ste dobili luči – vam pomagajo pri delovanju kluba? Česa bi si še želeli?

Pridobitev novih reflektorjev je bila velika pridobitev. Tako lahko razporejamo čas, treninge in tekme tudi v večernih urah. V prvi vrsti bi si želeli pomožno igrišče z umetno travo, kar pa finančno še dolgo ne bo izvedljivo. Želimo pa si tudi novih slačilnic, ki jih imamo v planu tudi narediti.

Nk Rakek

Kakšno je delo trenerja, ki dela z mladimi? Zakaj ste se odločili za tako pot, kaj vam pomeni?

Nogometni trenerji, ki treniramo otroke, se moramo zavedati, da je poleg učenja nogometnih veščin potrebno vzgajati in spodbujati sodelovanje. Pri delu z otroki je pomembno, da imamo trenerji pravo mero strokovne in človeške avtoritete in integritete. Za to pot smo se odločili zato, da damo otrokom tisto, kar mi v njihovih letih nismo dobili. Ko jih danes gledamo, kako uživajo in se učijo, nam to veliko pomeni.

Konec maja ste že praznovali, imate še kakšne načrte čez leto ali ste s tem poglavjem zaključili?

Kar se tiče mlajših selekcij, smo zaključili s praznovanjem. Seveda pa smo do konca junija še aktivni na turnirjih in prijateljskih tekmah. V juliju imamo odmor, avgusta pa začnemo z novo sezono.

Kakšni pa so načrti kluba na splošno, za naslednje leto, nadaljnjih pet in deset let?

Pridobiti čim več otrok in da bi v prihodnosti iz teh fantje, ki jih treniramo, nastopili tudi v članski ekipi in morda stopiti na pota stare slave… Ponosni smo, da se stvari odvijajo v pravo smer ter da so starši, predvsem pa otroci zadovoljni.

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja