Obvestilo

Intimen umetniški večer v slaščičarni Kljukec

Društvo likovnikov Logatec se je od prvega letošnjega meseca poslovilo s prav posebno razstavo na prav posebnem mestu. V slaščičarni Kljukec v Logatcu smo ljubitelji likovne umetnosti preživeli intimen umetniški večer ob odprtju razstave Tomaža Pozniča, ki jo je glasbeno oplemenitil ljudski pevec Luka Ovsec.

Tomaž Poznič se je v Logatec priselil iz Mozirja, v Društvu likovnikov Logatec pa so ga sprejeli z odprtimi rokami. Kot je po pozdravnih besedah predsednika logaških likovnikov Janeza Ovsca in gostitelja Staneta Kovača povedala magistra umetnosti Karmen Bajc, je krajina njegov primarni izraz, na razstavi pa prevladujejo slike žensk v najrazličnejših podobah. Skupna jim je rdeča barva, ki kot izraz moči povezuje vse te ženske figure. Bajčeva je izpostavila posebno polaganje čopiča, imenovano fakture, kot Tomažev slikarski zapis.

»Pot bo šla naprej, rasla, se razvijala,« je svojo umetniško vizijo v figuraliki in krajini napovedal Tomaž Poznič ob zaključku uradnega dela odprtja razstave, ki bo v majhnem, a domačem prostoru gotovo pritegnila veliko radovednih pogledov.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja