Obvestilo

Išče se naj risba za pokal Planica 7

V okviru finala svetovnega pokala v smučarskih skokih bo na letalnici bratov Gorišek letos znova potekalo tekmovanje Planica 7. Pokal za zmagovalca bo tokrat oblikovan na poseben način. Idejo zanj lahko z ustvarjalno risbo prispevajo otroci in najstniki do dopolnjenega 15. leta. Mladi ustvarjalec ali ustvarjalka najboljše risbe bo lahko pokal na zadnji tekmovalni dan v dolini pod Poncami tudi osebno izročil(a) zmagovalcu Planica 7.

Otroci in najstniki lahko skupaj s starši ali skrbniki svojo risbo pokala oddajo na spletni strani planica.triglav.si, in sicer vse do 16. marca 2023. Med vsemi prejetimi deli bo strokovna komisija izbrala in nagradila tisto, ki bo najbolj odražalo bistvo smučarskih skokov v Planici. Po narisani ideji bo nato s pomočjo 3D tiska in na trajnostni način oblikovan tudi pravi pokal.

V komisiji, ki bo iskala najboljšo risbo pokala, bo tudi slovenski smučarski skakalec Cene Prevc. »Pri celotnem projektu me najbolj navdušuje, da bo pri mladih izzval ustvarjalnost. Na plan bodo prišle nove ideje in rezultat ne bo le pokal, ki poudarja trajnost in mu ni enakega na svetu, ampak razvoj kreativnosti otrok, kar zame predstavlja najlepši del natečaja,« je pojasnil in k sodelovanju spodbudil mlade navijače: »Mladi ustvarjalci, to je odlična priložnost. Narišete eno risbo in se na zadnji tekmovalni dan finala svetovnega pokala v smučarskih skokih sprehajate po izteku letalnice z najboljšimi skakalci te zime. Komaj čakam vaše ideje!«

Organizatorji natečaja bodo prejeta dela ponudili na ogled tudi širši javnosti. Poleg ustvarjalca ali ustvarjalke zmagovalne risbe bodo nagradili tudi ustvarjalce treh najboljših risb po izboru občinstva.

Več informacij o natečaju najdete v pripetem sporočilu za javnost. Na povezavi https://we.tl/t-bmjFupkUB1 pa z vami delimo tudi video posnetek sporočila, s katerim mlade ustvarjalce k sodelovanju vabi Cene Prevc.

,

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja