Obvestilo

Ivana Hreščak in Erik Čeh – postojnska športnika leta 2016

Po izboru športnih delavcev, klubov, društev je letošnji naziv športnice in športnika leta 2016 v Postojni pripadel šahistki Ivani Hreščak in balinarju Eriku Čehu. Športna zveza Postojna je športnikom, ki so zaznamovali letošnje leto, podelila priznanja in plakete za uspešnost. Prejeli so jih člani številnih klubov in društev, ki so nanizali vrsto uspešnih nastopov.

 Kot je uvodoma poudaril predsednik Športne zveze Postojna Marjan Nagode, številni vrhunski športniki potrjujejo dejstvo, da ima  Postojna izjemen športni potencial, tudi med mladimi, kar še posebej razveseljuje. Delo športne zveze je v letošnjem letu ocenil kot zelo uspešno, tudi zaradi dobrega sodelovanja z občino, ki je spodbujala delovanje društev in vlagala v izgradnjo športne infrastrukture. »Več kot je mladih na športnih igriščih, manj jih je na ulicah, na drogah in v kriminalu,« je dejal Nagode. Postojna je letos dobila novo balinarsko dvorano, začeli so z deli na nogometnem igrišču, ki jih bodo nadaljevali prihodnje leto.
Plakete in priznanja so poleg  predsednika športne zveze podeljevali župan Igor Marentič, tajnik ŠZ Postojna Tomo Tiringer in judoistka Anamari Velenšek, ki je na olimpijskih igrah v Riu osvojila bronasto medaljo in je vzor marsikateremu športniku.

Hreščakova cilja na svetovni šahovski vrh

Ivana Hreščak, članica Šahovskega kluba Postojna, je v svoji kratki, a izjemno bogati športni poti osvojila vse, kar je v Sloveniji mogoče osvojiti. Postala je državna prvakinja v kategoriji do  16 let v pospešenem in standardnem šahu. Njene ambicije so usmerjene k osvojitvi svetovne šahovske krone. Letošnje svetovno prvenstvo, ki je potekalo v sibirskem Khanty Mansiysku, ji je prineslo odlično 11. mesto in dobre temelje za nadaljevanje kariere in naskok na sam vrh. Olimpijski komite Slovenije – združenje športnih zvez ji je dodelil status športnice perspektivnega razreda.

Čeh med najboljšimi na svetu in najboljši v Sloveniji v kategoriji U-18

Mladi balinar  Erik Čeh, član Balinarskega kluba Postojna, je v letu 2016 dosegel izjemne uspehe. V mladinski kategoriji je osvojil štiri državne naslove, in sicer: ekipno, v dvojnicah, v bližanju in zbijanju v krog in v natančnem  zbijanju. Največji uspeh pa je dosegel na svetovnem mladinskem prvenstvu U-18 v Monaku, z  osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v dvojicah skupaj z Nikom Švaro. Poleg zlate  medalje v dvojicah je tudi nosilec bronaste medalje v disciplini posamezno klasično.

S sedemnajstimi  leti je oblekel tudi dres članske reprezentance Slovenije. Je tudi nepogrešljivi član članske ekipe Postojnska jama, ki nastopa v Super ligi (najvišja državna liga). Balinarska zveza Slovenije ga je proglasila tudi za najboljšega balinarja Slovenije v kategoriji U 18.

Olimpijski komite Slovenije – združenje športnih zvez mu bo podelil status športnika perspektivnega razreda, Balinarska zveza Slovenije  pa ga je razglasila za najboljšega balinarja Slovenije v kategoriji U-18.
Posebna priznanja klubom in športnim delavcem, plakete in priznanja mladim

Posebni priznanji ŠZ Postojna ob 70-letnici delovanja sta prejela Planinsko društvo Postojna in Aeroklub Postojna, plaketi za 30 let uspešnega dela v športu sta šli v roke Jožetu Debevcu iz Strelskega društva Postojna in Pavletu Švari iz Balinarskega kluba Postojna, za deset let uspešnega dela pa Alenki Bergant Pavšič iz Karate kluba Postojna in Sonji Kocjančič iz Lokostrelskega kluba Mins Postojna. Postojnski košarkar Matic Rebec, ki igra za KK Krka Novo Mesto, je prejel posebno priznanje kot uspešen športnik, ki svojih dosežkov ne niza v postojnskem klubu.

S plaketami in priznanji športne zveze so tudi letos nagradili mlade, obetavne športnike, ki so napolnili oder Kulturnega doma Postojna.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Foto atelje Postojna

sportnik-leta-2016-postojna-1

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja