Obvestilo

Iz policijskih vozil v Postojni odnesli avtomatsko puško

Iz dveh policijskih vozil so prejšnji teden v Postojni ukradli avtomatsko puško s pripadajočim strelivom in nabojnikoma ter po tri neprebojne jopiče in neprebojne čelade. Zaradi kršitve delovne discipline v zvezi s hrambo opreme je predlagal izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Po sporočilih Policijske uprave Koper, je do vloma vozil policije, ki sta bili parkirani pred stavbo postojnske policijske postaje, prišlo v noči na torek, 19. aprila. Tedaj so obravnavali še tri vlome v vozila v bližini železniške postaje, zato sklepajo, da bi vlomi lahko bili medsebojno povezani.

Vlomilec si je omogočil vstop v vozili tako, da je na obeh razbil zadnji šipi. Iz enega vozila je odtujil neprebojna jopiča in neprebojni čeladi, ki sta bili shranjeni v službeni torbi, iz drugega službenega vozila pa je odtujil torbo, v kateri so bili neprebojni jopič, neprebojna čelada ter tudi službeno orožje, in sicer avtomatska puška znamke Heckler & Koch ter pripadajoče strelivo in nabojnika.

Ker mora vsak policist, ki v službi uporablja tudi službeno orožje, po koncu službe to dolgocevno orožje shraniti na policijski postaji, gre v tem primeru za hujšo kršitev delovne discipline oz. delovnih dolžnosti in pogodbenih obveznosti, zato je direktor PU Koper Danimir Rebec generalnemu direktorju policije predlagal, da izvede postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Vir: Policija

Ne spreglejte

Spomenik padlim v NOB v Postojni, delo Frančiška Smerduja

Na Trgu padlih borcev v Postojni stoji spomenik (RNKD ev. št. 19410), ki obeležuje slovenski …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja