Obvestilo

Izak v Zagrebu briljantno zaključil sezono

Izak Hribar Meden iz PGD Žerovnica se je preteklo soboto udeležil tekmovanja v Zagrebu, Zagreb Firefighter StairChallenge, kjer morajo tekmovalci v popolni gasilski opremi teže preko 20 kilogramov in ob dihanju na izolirni dihalni aparat premagati 670 stopnic v 31 nadstropjih, vmes pa še tečejo nekaj sto metrov okrog stavbe. Letos je bilo tekmovanje močno mednarodno obarvano, saj se ga je udeležilo v vseh kategorijah 290 gasilcev  iz petih evropskih držav.

Za Izaka je bila to letošnja šesta mednarodna gasilska tekma, ki se jih udeležujejo tako profesionalni kot tudi poklicni gasilci, ob tem pa ne gre spregledati dejstva, da je letos opravil tudi 22 tekaških tekem, med drugim tudi maraton v Ljubljani. V Zagrebu se mu je izšlo po željah in načrtih, saj je v času 5,31minute premagal celotno progo, kar je na koncu zadostovalo za drugo mesto absolutno, premagal ga je le Domen Pavlič, ki je sicer aktualni svetovni prvak v Firefighter Combat Challenge, t.i. najtežjih dveh minutah v gasilstvu. Da je bila slovenska zmaga še večja, je poskrbel Rok Hribar, ki je s tretjim mestom dopolnil slovensko prevlado. Slovenski gasilci so znova dokazali, da spadajo med najbolje pripravljene na svetu. Sicer je Izak z Rokom letos osvojil tudi 16. mesto v teku na stolpnico, kar velja za najboljšo slovensko uvrstitev vseh časov.

Izak se ob zaključku sezone zaključuje vsem podpornikom, posebej pa PGD Žerovnica in GZ Cerknica za nenehno podporo ter tudi Novicam z Notranjske za poročanje s tekmovanj.

Blanka Markovič Kocen

Foto: osebni arhiv I. H. M.

Ne spreglejte

Koncert Novoletno slavje z devetletnim violinistom Davidom Avšičem

Po uspešnem koncertu in stoječih aplavzih obiskovalcev v razprodani dvorani GH Union v Ljubljani, glasbeniki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja