Obvestilo

Izjemna navijaška dobrodošlica kolesarjem v Postojni

Včeraj se je v Novi Gorici začela 28. mednarodna Dirka po Sloveniji, ki jo spremljajo po vsem svetu, saj na njej nastopajo najboljši kolesarji. Posebnost letošnje dirke je cilj včerajšnje prve etape, ki so ga gostili prav v Postojni.

Postojnčani in obiskovalci pričarali nepozabno izkušnjo

Na veliki kolesarski dogodek se je Postojna pripravljala kar nekaj časa. Vzdušje pred včerajšnjim ciljem, na Trgu padlih borcev v središču Postojne, se je pretekle dni stopnjevalo in včeraj so v Postojni pričarali izjemno navijaško dobrodošlico in se izkazali kot odlični gostitelji. Številni občani in obiskovalci so pričarali nepozabno vzdušje in izkušnjo ob tem veličastnem in organizacijsko zahtevnem športnem dogodku. Dirka po Sloveniji se danes nadaljuje na trasi Ptuj-Rogaška Slatina in se zaključi v nedeljo, po peti etapi, v Novem mestu.

Prvi Majka, Pogačar tretji

Zmagovalec prve etape 28. izvedbe Dirke po Sloveniji je bil Poljak Rafal Majka. Drugo mesto je osvojil slovenski kolesar Domen Novak, tretje pa prvi kolesar sveta Tadej Pogačar. Omenjeni trio je napadel dobrih 50 kilometrov do konca etape, prednost povečeval, nato pa suvereno samostojni prikolesaril v cilj. Majka je oblekel tudi zeleno majico vodilnega Dirke po Sloveniji. Etapni pokal je zmagovalcu predal župan Igor Marentič.

Postojna.si/Uredništvo NzN

Foto Atelje Postojna

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja