Obvestilo

Janez Škrlj z verzi odpira vrata resnici in upanju

V Knjižnici Makse Samse v Ilirski Bistrici je bila v četrtek, 19. februarja 2015, druga predstavitev pesmi avtorja Janeza Škrlja. Prispevke, namenjene za pesniške zbirke v višini 1.200 evrov, je pesnik ta dan v celoti podaril v dobrodelne namene. Polovico zbranih sredstev je daroval Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije za specialne igrače otrok ter enak znesek Ustanovi Anin sklad za velike družine.

Janez Škrlj z Dolnjega Zemona se je kot pesnik prvič razkril oktobra 2014, ob predstavitvi njegove tretje pesniške zbirke Obraz v senc, saj je doslej pesmi objavljal pod psevdonimom Harria Zenajevic. Vse tri pesniške zbirke so bile natisnjene v samozaložbi z avtorjevimi lastnimi sredstvi.

Prva, z naslovom Logična nelogičnost, je izšla leta 2010, druga, Svetloba v temi 2013., tretja pesniška zbirka Obraz v senci pa konec leta 2014.

Zbirke združujejo preko štiristo pesmi, ki nas vabijo, da izstopimo iz rutine in pogledamo na življenje iz druge perspektive ter razmišljamo resnici in spregovorimo tudi o bolečih tematikah.

»Senca je spomin, je vest in je morala, ki jih mnogokrat pohodimo, a nas spremljajo do smrti. Svet namreč ni tisto, kar vidim, ampak to, kar v srcu čutimo,« meni avtor Janez Škrlj.

Z željo, da bi beseda odpirala vrata upanju, zaupanju in resnici, so v Knjižnici Makse Samse v pogovoru s pesnikom zbirko predstavili Dragica Štemberger Maljavac in Marta Bratović.

Dogodek je povezovala Petra Skok. Pesmi so prebirali člani Kulturnega društva Grad Ana Čeligoj in Primož Rojc ter Anže Skok. Dogodek so obogatili otroci pevskega zbora Osnovne šole Rudolfa Ukoviča iz Podgrada pod taktirko Damjane Kinkela ter častna gostja Sonja Pungertnik, Slovenka leta 2014.

Na fotografiji od leve proti desni: Predsednica Ustanove Anin sklad, gospo MarijaŠterbenc; Janez Škrlj, pesnik; Sonja Pungertnik, Slovenka leta 2014, ter Barbara Čufer iz Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije

Petra Skok

 

Ne spreglejte

Sto let PGD Grahovo

Minuli konec tedna so grahovski gasilci slovesno obeležili stoletnico svojega delovanja. To je hkrati praznik …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja