Obvestilo

Janeza – Ovsec in Dragolič – razstavljata v postojnski enoti Zavarovalnice Triglav

V preddverju Zavarovalnice Triglav, Območne enote Postojna, ki svoj prostor namenja tudi najrazličnejšim likovnim razstavam in priložnostnim prireditvam, je na ogled razstava akvarelov Janeza Ovsca in Janeza Dragoliča, članov skupine akvarelistov znotraj Društva likovnikov Logatec in tudi  Društva kulturnikov Krpan Cerknica.

 Prvotno je bilo dogovorjeno, da bi razstavo odprli v marcu, a se je postavitev zaradi situacije s Covid-19 zamaknila v september. Odprtje razstave zato tudi ni potekalo na običajen način, kot slovesen in obenem tudi družaben dogodek, pač pa so slike na predlog ge. Eme Bitto Stefanovski iz postojnske enote Zavarovalnice Triglav zgolj premišljeno postavili na ogled javnosti.

»K razstavljanju sem povabil še svojega slikarskega kolega Janeza Dragoliča,« je povedal Ovsec, ki je bil pobudnik razstave. »Za motiviko sem izbral pretežno vodne motive z območja Notranjske ( cerkniško jezero, poplava Planinskega polja in poplava pri gradu Snežnik …), predstavljam pa se tudi z motivom ruja na Krasu,« dodaja. Janez Dragolič je izbral motiviko svojega ožjega okolja, različne vedute Cerknice z okolico. Tako se vsak posebej in oba skupaj dokaj uravnoteženo predstavljata, kar je lepo videti na pričujoči razstavi.

»Po razglasitvi izrednega stanja zaradi pandemije se slikarji ponovno srečujemo tako na posameznih likovnih delavnicah in likovnih kolonijah. Seveda vse v okviru zaščitnih ukrepov Covid 19. Zelo veliko je bilo te mesece slikanja na prostem,« Janez Ovsec odgovarja na vprašanje, kako v teh osebnih časih ustvarjajo in delujejo slikarji. V posamičnih primerih se, kot pravi, tudi že izvajajo odprtja razstav, kar pa je odvisno od samega organizatorje oz od zagotavljanja pogojev varne otvoritve.« Običajno je vse številčno omejeno na skupino do 50 udeležencev in spoštovanje zaščitnih ukrepov ob sočasni  evidenci prisotnih. »Ravno danes se vračam iz štiridnevne likovne kolonije, ki sem se je udeležil v Fiesi, kjer smo večinoma slikali na prostem,« še dodaja Ovsec.

Razstava bo v preddverju postojnske enote Zavarovalnice Triglav na ogled do konca oktobra, vsak delovnik med 8.00 in 16.00,  ob petkih pa do 13.30.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja