Obvestilo

Japonci najverjetneje v Logatcu

Kljub napovedim, da bo japonsko podjetje Sumitomo Rubber Industries  odločitev o lokaciji naložbe v Sloveniji  sprejel do konca avgusta, je državni sekretar Aleš Cantarutti danes za STA ocenil, da bo ta najverjetneje v Logatcu.

Ključna velikost zemljišča in bližina avtoceste

Tovarno naj bi v Logatcu postavili na območju, kjer že stojijo industrijski objekti, v prihodnje pa bodo  investitorjem – tako Cantarutti – vedno najprej ponudili že pozidane lokacije. Japonski investitor tovarne medicinskih elastomerov Sumitomo Rubber je tako denimo navedel, da sta glavna kriterija za izbiro lokacije za njihovo naložbo velikost zemljišča in bližina avtoceste.

Japonci bi zaposlili 200 ljudi

Čeprav zaključni pogovori glede izbire lokacije tovarne medicinskih elastomerov še potekajo, se že vse čas neuradno najglasneje omenja prav Logatec. Kot smo že poročali, je logaški župan Berto Menard lokacijo ocenil kot idealno. Na mestu, kjer med drugim posluje Hoedlmayr logistika, imajo po njegovih besedah na voljo 13 hektarjev zemljišč, za katere se zanima več investitorjev. Prihod Sumitoma bi prinesel 200 novih delovnih mest.

V igri za japonsko investicijo sta bili tudi občini Komenda in Trbovlje, vendar v prvi, kot so povedali, tako velikega zemljišča, kot ga želijo japonski investitorji, nimajo.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

Z mislijo na prihodnost v Logatcu širijo mrežo polnilnih postaj

Z mislijo na prihodnost širimo mrežo polnilnih postaj Občina Logatec je skupaj s predstavniki Elektra …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja