Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Jazzva: iz šova Slovenija ima talent na oder postojnskega kulturnega doma

Postojna – V nedeljo, 10. aprila, ob 19.00 se ljubiteljem dobre glasbe obeta zanimiv koncertni večer. Na pobudo Mešanega pevskega zbora Postojna, sicer pa v organizaciji Zavoda Znanje Postojna v sodelovanju z Občino Postojna bo namreč v postojnskem kulturnem domu nastopila znana in priznana vokalna skupina Jazzva.

Skupino ste imeli priložnost videti in slišati – če ne že prej – na televizijskem šovu Slovenija ima talent, štirje fantje in tri dekleta pa svojo mešanico vokalne pop, jazz in drugih zvrsti glasbe orisuje takole: “Sveže kuhana, omamno dišeča glasba, posladkana s kocko muzikalnosti, premešana z žličko improvizacije in humorja, postrežena v sedmih raznobarvnih skodelicah, na mizici, prekriti s prtom, stkanim iz najfinejših melodij…”

Za več ustvarjalnosti in bolj divje ritme

Vokalna skupina Jazzva je bila ustanovljena leta 2005. Ustanovni člani, ki so v tistem času prepevali v različnih vrhunskih slovenskih pevskih zborih, so se odločili, da potrebujejo več glasbene svobode in ustvarjalnosti, bolj divje ritme in glasnejši zvok svojih glasov.

Jazzva se rada poigrava z različnimi glasovnimi barvami in učinki ter poskuša najti poseben odnos z vsako skladbo, ki jo izvaja. Člani oblikujejo in raziskujejo svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop.

Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Tako v svojih vrstah kot tudi izven njih sodelujejo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse njihove male nore ideje pridejo med notno črtovje.

 

Foto: Jure Matoz

Ne spreglejte

Tudi danes v regiji poteka hitro testiranje na virus covid-19

Ob posredovanju poveljnika Regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandija Curka in s podporo župana …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja