Obvestilo

Jogurtove miške

Bliža se čas pusta in v nas se pričenja buditi želja po pustnih slaščicah. Ja, tudi sama jo že imam, priznam. Vem pa, da peka krofov ne zanima vsakogar, pa tudi časa nimamo vedno, ko si zaželimo kakšno pregrešno slaščico.  Zato tokrat ponujamo recept za preprosto in hitro različico pustne slaščice. To so miške. Zagotovo ste že slišali zanje, pa tudi na spletu se najde ogromno receptov. Sama jih delam po tem, ki ga zaupam tudi vam.

Sestavine:
1 lonček navadnega jogurta
2 jogurtova lončka moke
½ pecilnega praška
1 jedilna žlica ruma
1 jedilna žlica sladkorja
ščepec soli
1 jajce
10 dcl olja za cvrtje
sladkor v prahu za posip

Pripomočki:
jedilna žlica
plastična posoda za maso
posoda

Potek dela:
Vse sestavine razen olja zmešamo z mešalnikom in pustimo počivati vsaj pol ure. Olje segrejemo v primerni posodi, vanj omočimo malo žličko in z njo zajamemo maso ter damo v olje. Miške se, ko so pečene, obrnejo na drugo stran same. Pečene vzamemo ven, damo na cedilo, da se iz njih izcedi olje, če ga je kaj. Odcejene in ohlajene damo v posodo, posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Namig kuharja:
Opozorilo: nujno delati vsaj dvojno maso, ker jih drugače prehitro zmanjka. Rum se uporabi zato, da miške ne vsrkajo preveč olja in niso tako mastne. Olje mora biti dovolj segreto, kar preverimo tako, da vržemo vanj malo mase in če se okoli nje pojavijo mehurčki, je pripravljena. Prav tako moramo tudi paziti, da olje ni preveč segreto.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

 

Ne spreglejte

Perutničke na žaru

Za zimo pride pomlad, iz preteklosti pridemo v sedanjost in prihodnost. V preteklih tednih in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja