Triglav
Obvestilo

Jože Ponikvar in Vaška skupnost Studeno – nagrajenca Občine Bloke

Občina Bloke je nocoj že trinajstič obeležila občinski praznik, slovesno pa je bilo že mnogo prej, čeprav letos zaradi neugodnih vremenskih razmer niso mogli organizirati tradicionalnega Mihaelovega sejma. Občinski praznik je priložnost, da se, kot je poudaril župan Jože Doles, da se zahvalijo tistim, ki so še posebej zaslužni za delo v dobrobit lokalni skupnosti. Tokrat je priznanje Občine Bloke prejel Jože Ponikvar, zlati grb občine pa Vaška skupnost Studeno.

Bloke so se v letu dni močno usidrale na turistični zemljevid Slovenije, saj je bilo Bloško jezero izbrano za najlepši turistični kraj v državi, v letu od zadnjega občinskega praznika pa so uresničili tudi številne pomembne projekte, je poudaril slavnostni govornik župan Občine Bloke Jože Doles. Poleg razširitve infrastrukture, ureditve kanalizacije in parkirnih mest ob Bloškem jezeru so po večletnem zatišju odločno krenili na pot tudi z obrtno-industrijsko cono Velike Bloke. »V industrijsko-obrtni coni so ustvarjeni pogoji za razvoj gospodarstva in delovnih mest,« je poudaril Doles. Dokončali so tudi projekt širokopasovnega optičnega omrežja, posodobili štiri kilometre cest in zgradili novo dvigalo v dvorani Bloški smučar. »Oblina Bloke zaključuje 19. leto uspešnega delovanja, nima težav s financiranjem in ni zadolžena,« je poudaril župan.

Priznanja Občine Bloke je pripadlo Jožetu Ponikvarju za aktivno in uspešno delo v balinarsko-športnem društvu Lisec in Vaškemu odboru Velike Bloke. Jože Ponikvar je bil že od ustanovitve občine Bloke eden od prizadevnejših posameznikov, ki je s svojim znanjem, izkušnjami in vztrajnostjo sodeloval pri izvedbi posameznih projektov. Deloval je tudi v odboru za organizacijo »Kmečkih iger«, kjer se je zelo angažiral tako pri zbiranju sponzorskih sredstev, pa tudi pri sami organizaciji iger.

Še posebej pa si je prizadeval za izvedbo različnih projektov v naselju Velike Bloke. Več let je kot predsednik zelo uspešno vodil Balinarsko športno društvo Lisec, zelo aktivno pa  je deloval tudi v vaškem odboru Velike Bloke. V tej vlogi je spodbujal in organiziral razne ureditve v naselju in okolici Velikih Blok. Veliko truda je vložil pri ureditvi vaškega jedra in okolice cerkve.

V roke predstavnikov Vaške skupnosti Studeno pa je šel zlati grb Občine Bloke za aktivno delo pri izgradnji rekreacijskega centra Studeno in ureditvi naselja.

Prizadevna vaška skupnost pa že od vsega začetka delovanja tega športnega centra organizira in izvede sedaj že tradicionalni nogometni turnir v malem nogometu, ki privabi staro in mlado ne samo iz občine Bloke, temveč tudi udeležence v turnirju in gledalce iz vseh delov Slovenije.

Z organiziranjem družabnih prireditev in tradicionalnega turnirja vaška skupnost Studeno nedvomno dosega večletne uspehe in dosežke, s katerimi povečuje ugled občine Bloke na družbenem in športnem področju.

Podelitev priznanj najbolj zaslužnim se je tudi tokrat prepletala z pesmijo in plesom, pester kulturni program pa so stkali Mešani pevski zbor in Folklorna skupina Kulturnega društva Bloke.  Piko na i prazničnemu vzdušju je dodala citrarka Tanja Zajc Zupan, ki je s svojimi gosti in hčerjo, ki je poskrbela za vezno besedo, pripravila pravcati koncert.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Tretja zaporedna zmaga za odličen zaključek sezone

Rokometašice Zvezde Logatca so na zadnji tekmi sezone premagale tudi doslej nepremagano Olimpijo in tako …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja