Obvestilo

Jubilejni Ex –Tempore RAK Rakek

Likovna sekcija KD Rak Rakek  razpisuje jubilejni 10. slikarski  Ex-Tempore RAK Rakek. Odprtje razstave bo v četrtek, 14. maja, ob 19. uri v knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica, enota Rakek (pri pošti) na Rakeku. Ogled likovnih del bo možen do petka, 19. junija 2015, v času obratovanja knjižnice.

Letošnja tema so lepote Notranjske ter favna in flora Notranjskega krasa. Na Notranjskem imamo veliko avtohtonih, redkih in zaščitenih živali in rastlin. Poiščite navdih in ga vključite v svoje likovne kompozicije.

Tehnika slikanja je poljubna, velikost slike pa naj bo od 30 x 40 do 50 x 70 cm.

Vsako delo mora biti pripravljeno za razstavo z obešalom – okvir pa ni obvezen. Na hrbtni strani slike mora biti naslov dela, prodajna cena v evrih, avtorjevo ime in priimek, naslov in telefonska številka.

Žigosanje podlag bo potekalo na Rakeku, na sedežu KD Rak, Trg padlih borcev 2 (pri železniški postaji), in sicer v torek, 21. aprila, od 16. do 18. ure. Žigosanje v Ljubljani bo potekalo na Društvu likovnikov Ljubljana v Črnučah, na Dunajski 405, dan kasneje, v sredo, 22. aprila, od 16. do 18. ure.

Oddaja del bo potekala na Rakeku v torek, 5. maja, od 16. do 18. Ure, in v Ljubljani v sredo, 6. maja, ob istih urah. Kotizacija v višini 10 € se plača ob oddaji dela.

Vsak udeleženec lahko odda po eno delo, vsa dela bo pregledala strokovna komisija. Če jih bo prispelo več, kot jih lahko razstavijo, bo komisija naredila izbor.  Na otvoritvi razstave bo komisija podelila priznanja s strokovnim mnenjem za najbolj uspele slike. Vsi udeleženci prejmejo zahvalo za sodelovanje. Razstavljena dela bodo na ogled do 19. junija 2015.

Andreja Jernejčič

 

Ne spreglejte

Kljub odpovedi karnevala v Cerknici v nedeljo veselo!

Obiskovalci, našemljeni in tisti »tazaresni« so se namreč zabavali pod šotorom pred OŠ Cerknica, saj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja