Obvestilo

Junijski Prepih: po znanje v Postojno

V aktualni temi meseca Postojnski prepih tokrat predstavlja izobraževalne ustanove, ki v občini nudijo izobraževanje na srednji in višji stopnji. Šolski center Postojna, Višja strokovna šola ter Srednja gozdarska in lesarska šola privabljajo dijake ne le iz krajev domače regije, ampak tudi širše, zato so temu besedilu izbrali naslov, ki utemelji Postojno kot izobraževalno središče, segajoče preko meja Primorsko-notranjske regije.

Pozornost je v junijski številki namenjena tudi obisku vlade v regiji. Kot regijsko središče je namreč Postojna gostila celoten zbor ministrov, podpredsednikov in predsednika vlade. Seveda so v tem procesu skupaj z občinsko upravo in obema podžupanoma izkoristili vsako priložnost, da bi izpostavili aktualno perečo problematiko in se trudili poiskati rešitve, ki bi jih lahko uresničili čim prej. Posameznim ministrom so postavili vprašanja varnosti, prostora, prometa, kulture, gospodarstva in skupaj s strokovnimi kadri obravnavali tudi druge konkretne projekte. Sedanja vlada z Mirom Cerarjem na čelu je postojnske pobude sprejela in se zavezala, da bo pri reševanju teh kooperativna.

V junijskem Prepihu med drugim  ne prezrite portreta Patricije Može, direktorice postojnskega centra za socialno delo, in spoznajte Prestranek. (B. M. K.)

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja