Obvestilo

Kadeti uspešni tudi v Portorožu

Potem ko so kadeti (U17) pretekli vikend premagali Novo Gorico, so v  zadnji tekmi drugega dela dosegli zmago tudi v Portorožu. To je bila že 6. zmaga v drugem delu, s katero zagotovili drugo mesto v skupini, v kateri tekmuje šest ekip.

Po zelo izenačeni in dinamični tekmi so Cerkničani v zadnjih 10 minutah odigrali precej bolje od domačinov in zasluženo slavili z izidom 59 : 70 (15:15, 18:19, 17:12, 9:24). Strelci: Gerbec 15, Petavs Jaka13, Nikolič 11, Škrbec 9, Sommeregger 8, Petavs Žan 7, Fras 3, Kovač 2, Opeka 2.

Mladinci (19) so imeli nekaj manj sreče. V nedeljo so imeli odlično priložnost, da bi zadali vodilnim Jesenicam prvi poraz, saj so bili gostje močno oslabljeni, na tekmo je prišlo le šest igralcev. Kot je za Novice z Notranjske povedal trener Urban Jernejčič, pa je bila prikazana igra močno pod pričakovanji, tako da so Jesenice slavile z izidom 69 : 82.

Dobro igro so cerkniški mladinci prikazali le v tretji četrtini, ko so z odlično obrambo in posledično delnim izidom 15:0 razliko zmanjšali na le pet točk zaostanka, kar pa je bilo za končno zmago premalo, saj so v zadnji četrtini spet močno popustili v obrambi in dovolili gostom preveč lahkih točk. Po tej tekmi zasedajo na lestvici peto mesto (od osmih ekip) s tremi zmagami in petimi porazi.
Strelci: Gerbec 31, Tekavčič 16, Sterle Rok 10, Sterle Nik 6, Fras 4, Sommeregger 2.

Naslednji dve tekmi igrajo mladinci v gosteh, najprej v Tolminu, nato pa v Idriji. (A. J.)

Kosarka-300115-Kadeti2

 

Foto: Arhiv KK Cerknica

 

Ne spreglejte

Pivka: plaketa za izjemno delo v športu Branku Faturju

Na prireditvi Športnik leta 2023, ki je bila 15. marca v Krpanovem domu v Pivki, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja