Obvestilo

Kadrovske štipendije na Notranjsko-primorskem letos bodo

Pivka – RRA Zeleni kras, d.o.o., je od ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) prejela obvestilo, da bo ministrstvo za šolsko/študijsko leto 2016/2017 zagotovilo sredstva za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem v okviru regijskih štipendijskih shem (RŠS). Prejeto obvestilo je podlaga, da lahko začnemo s postopki štipendiranja za šolsko/študijsko leto 2016/2017.

Delodajalce, ki še niso oddali potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2016/2017 pozivajo, da to storijo čim prej. Povabilo in obrazec za oddajo potreb najdete na spletni strani www.rra-zk.si v rubriki »Projekti/Regijska štipendijska shema/Razpisi in pozivi«.

Prijava potreb delodajalcev je informativnega značaja, vendar je nujna za načrtovanje potrebnih sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem. Na javni poziv je potrebno prijaviti tako štipendiste, ki so že bili štipendirani v okviru RŠS in gre za nadaljevanje štipendiranja, kot tudi nove štipendiste, za katere želite pridobiti 50% sofinanciranje kadrovske štipendije v okviru RŠS Primorsko-notranjske regije.

Sredstva za sofinanciranje štipendij bodo zagotovljena iz Evropskega socialnega sklada.

RŠS Primorsko-notranjske regije deluje od leta 2004. Vzpostavljena je bila z namenom spodbujanja zaposlovanja visoko izobraženega kadra v regiji in je kot taka v regiji dobro zaživela. Število vključenih štipendistov in delodajalcev se iz leta v leto povečuje. Trenutno je v shemo vključenih 186 štipendistov in 48 delodajalcev, 115 prejemnikov štipendije iz naslova RŠS pa se je že zaposlilo. Največ podeljenih štipendij je za področje strojništva, od IV. pa do druge bolonjske stopnje. Med vključenimi delodajalci so vsa večje podjetja v regiji, se pa število delodajalcev povečuje predvsem na račun manjših, družinskih podjetij.

 

Vir: RRA Zeleni kras

 

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja