Obvestilo

Kako oživiti turizem na Logaškem?

V logaškem Narodnem domu je sinoči potekal posvet na temo Turizem na Logaškem, na katerem naj bi razvoju te vse pomembnejše gospodarske panoge dali nov zagon in ljudi, ki so vpeti v to področje, spodbudili k večji dejavnosti.  V razpravi, ki jo je vodil župan Berto Menard, so sodelujoči nanizali vrsto spodbud, predlogov in tudi kritik na račun razvoja turizma v logaški občini, ki kot taka ponuja vrsto naravnih in kulturnih znamenitosti, le način, kako jih ponuditi, je treba najti.

Kolesarska transverzala

Logatec se lahko pohvali z izjemno strateško lego na poti med Ljubljano in Koprom, obdan s smrekovimi gozdovi in blagodejno alpsko-mediteransko klimo. Nekoč je bila tu med drugim speljana kolesarska transverzala, ki naj bi jo na pobudo podžupana Borisa Hodnika skupaj s pešpotmi vnovič oživeli.  »Imamo tudi lepe tekaške terene, a sneg ni več naš zaveznik,« je dejal Hodnik, ki je med drugim predlagal izdajo krajevne karte z vsemi pomembnimi točkami logaške občine in povezavami med njimi, kar bi služilo kot nekakšna osebna izkaznica kraja.

Prisotni smo si med drugim ogledali tudi promocijski film o naravnih in kulturnih znamenitostih Logatca, ki ga je za to priložnost posnel Siniša Rančov.

Turistično gospodarstvo ima v Logatcu potencial

Matjaž Kurent, ki se v Logatcu že dolga leta ukvarja s turizmom in pripravlja magisterij s tega področja, vidi priložnosti za turistični razvoj v novih programih za odkrivanje okolice Ljubljane, rekreativnih poteh, avtentičnih izdelkih in storitvah. David Rudolf, občan Logatca, ekonomist, pa je v sicer izčrpnem predavanju nanizal nekaj nekoliko teže uresničljivih zamisli, kot so, denimo, bazen pod Sekirico, zabaviščni park in muzej polpretekle zgodovine, predvsem pa se vprašal, kako bi reko ljudi, ki se vozijo skozi ali mimo Logatca, tu zadržal. »Kot Logatčan bi ciljal predvsem na enodnevne, tako domače kot tudi  italijanske in avstrijske goste,« je dejal Rudolf, ki je prepričan, da ima turistično gospodarstvo velik potencial, ki ga lahko v naslednjih letih uresničimo.

Iz občinstva se je oglasil med drugimi Marcel Štefančič, ki v Logatcu pogreša predvsem usmerjevalnih tabel. Po njegovem mnenju so te kljub sodobni tehnologiji s pametnimi telefoni, tablicami in še čim za dobro in pregledno spoznavanje kraja nujno potrebne.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20161128_180214

20161128_194820

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja