Obvestilo

Kanalizacija in otroško igrišče v Zagorju predana namenu

Ob prazniku občine Pivka so na novem igrišču v Zagorju slavnostno obeležili zaključek izgradnje kanalizacije in vodovoda. Vrednost naložbe, ki je bila izvedena v manj kot letu dni, znaša 650.000 evrov. V celoti jih je zagotovila Občina. Ureditev večnamenskega igrišča je znašala 140 tisoč evrov.

Doprinos k vrednotam krajinskega parka

»V Zagorju, ki leži ob izviru reke Pivke, smo postavili prvo čistilno napravo že 2002 in izgradili večino kanalizacijskega omrežja po vasi. Zaradi omejenih financ pa so najzahtevnejši deli ostali nedokončani vse do današnjih dni in vesel sem, da zaključujemo ta projekt, ki ima pomemben doprinos k vrednotam našega krajinskega parka Pivških presihajočih jezer, čistejši reki Pivki in nasploh varstvu narave in okolja. Ob zgrajeni kanalizaciji pa smo dogradili še vodovod, obnovili vozišča in uredili prostor za nekaj parkirnih mest pri cerkvi oz. gasilskem domu ter popolnoma prenovili večnamensko igrišče,« je v svojem nagovoru izpostavil župan Robert Smrdelj.

Pomen za lokalno skupnost

Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri uspešni izvedbi projekta, posebej pa pohvalil izvajalca in nadzornika gradbenih del. Gradbena dela je opravilo podjetje Pirnat d.o.o. iz Ljubljane, nadzor nad gradnjo pa podjetje ING Zoran Marić s.p. iz Nove Gorice. Predsednik Vaške skupnosti Zagorje Tomaž Česnik je izrazil hvaležnost za realizacijo projekta ter poudaril njegov pomen za lokalno skupnost Zagorje. Novi pridobitvi je blagoslovil župnik Niko Štrancar. Kulturni program so soustvarili ženska vokalna skupina Jezerke in orgličar Miloš Možina.

Občina Pivk

a / Uredništvo NzN

Foto: arhiv občine

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja