Obvestilo

Katrina praznična tržnica

Logatec bo to soboto zaživel v znamenju lokalnih ustvarjalcev umetnostne obrti. Art tržnica, kot so jo pobudnice sprva imenovale, se je lani izkazala kot zelo dobrodošla predstavitev lokalnih ustvarjalcev.  Njena letošnja druga izvedba, ki bo potekala to soboto pred in v Osnovni šoli 8 talcev, nosi ime Katrina praznična  tržnica, v spomin na preminulo Katarino Istenič, učiteljico te šole in eno od idejnih vodij tržnice.

Namen tržnice ni samo v predstavitvi ustvarjalcev, ki sicer v bližnji okolici te priložnosti nimajo, Ljubljana pa je precej draga, temveč tudi v zbiranju denarja za šolski sklad Ježek za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin. Vsak od ustvarjalcev bo namreč 10 odstotkov od prodanega namenil za šolski sklad. Podjetje Naklo, d.o.o., je vanj doniralo 500 evrov, Komunalno podjetje Logatec pa je dalo na razpolago svoje stojnice. Letos se je organizaciji dogodka pridružila tudi Občina Logatec, župan Berto Menard je postal pokrovitelj dogodka.

Pestro dogajanje se bo začelo že ob 10.00 in se bo v popoldanskih urah nadaljevalo z animacijami in delavnicami za otroke ter kamišibajem vse tja do 18. ure, tako pred kot tudi v Osnovni šoli 8 talcev.

I Odziv ustvarjalcev je po besedah Karmen Cunder, ravnateljice OŠ 8 talcev, še večji kot lani,ko se je predstavilo 25 ustvarjalcev,  saj jih  je bilo do četrtka prijavljenih že 30.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv šole

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja