Obvestilo

Kdaj bo Rakek dobil športno dvorano?

Včeraj je na Rakeku potekala okrogla miza o morebitni gradnji večnamenske športne dvorane na Rakeku. Osnovna šola Rakek ima namreč dotrajano telovadnico in, kot je povedala ravnateljica rakovške osnovne šole mag. Anita Ivančič, je telovadnica neprimerna, premajhna in dotrajana, prav tako ni več varna.

Sportna dvorana rakek2

Organizatorji okrogle mize – pobudnik Boštjan Zrimšek in zainteresirana kulturna in športna društva – so na okrogli mizi predstavili možnost postavitev membranskega balona namesto gradnje lesene telovadnice. Kot je povedal župan občine Cerknica Marko Rupar, se na občini nagibajo h gradnji lesene športne dvorane, ki bi tako imela tudi daljšo življenjsko dobo.

Kljub vsemu pa na Rakeku nove telovadnice ne bo še nekaj let, saj trenutno v proračunu občine ni sredstev za gradnjo nove, ki naj bi stala okoli 4 milijone evrov. Postavitev membranskega balona je sicer cenejša in začasna rešitev, mnenja na okrogli mizi pa so bila različna. Gradnja in postavitev balona je ocenjena na 850 tisoč evrov, postavitev balona z leseno konstrukcijo pa nekaj manj kot milijon evrov in pol. Znesku je tako treba prišteti še ceno izgradnje temeljev, priklop na komunalno omrežje in davek.

Prisotni so se tudi spraševali o morebitnem vzdrževanju balona in primernosti le-tega za kulturne prireditve. Župan je obljubil, da bodo na občini preučili vse možnosti in izbrali najprimernejšo – torej takšno, ki bo zadovoljevala tako potrebe osnovne šole, služila pa bo tudi kot prostor za športna društva in kulturne prireditve.

Besedilo in foto: Andreja Jernejčič

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja