Obvestilo

Kdo je »stric iz ozadja«, ki vsako leto nastopa le za pusta?

Intervju: Lojz P.

26012016-Pust-slika

 

 

Lojz, že kar nekaj let lahko med prazniki spremljamo tvoje nastope. Kako je prišlo do sodelovanja s pustnim društvom?

Ja, res je. Že kar nekaj let lahko med prazniki spremljate moje nastope. Do sodelovanja je prišlo, ko so me poklicali Lojz, Lojz, Lojz in ostali pustarji. V društvu je bilo namreč napeto, ker so se Lojz, Lojz, Lojz in ostali v časopisih, na radiih in televiziji vedno predstavljali s svojimi imeni, kar je šlo v nos tistim, ki so pri organizaciji delovali bolj v ozadju in v medije niso prišli. Ugotovili so, da bi bilo najbolje, da vse  nastope, izjave in članke v imenu društva opravim kar jaz in se tako izognemo zameram in slabi volji.

Pa je načrt uspel?

Do neke mere je. Nekaj let sem sam uspešno predstavljal pusta. Karkoli povezanega s pustom ste zasledili v različnih slovenskih medijih, je bilo moje delo.  Nastopal sem z različnimi obrazi, glasovi in spoli, a vedno le v svojem imenu. Novinarji so bili veseli, ker si ni bilo treba vsakič znova zapomniti drugega imena. Vedno le Lojz P. Pa včasih tudi Lojzka P. Nekajkrat pa tudi Lojzek P.

Nam lahko končno zaupaš svoj pravi priimek? Kaj predstavlja črka P.?

Ja, saj vedno rad povem… P kot Pustni. Lahko pa sem tudi kaj drugega, odvisno od dneva. Lahko sem P kot Prijazni, ko se pogovarjam z občino ali pa P kot Pijavka. To navadno po pustu. Pa tudi P kot Plesoči ob pustnih zabavah. Pa P kot Prepotentni – to predvsem v zadnjem času. Pa seveda P kot Pijani, brez tega ob praznikih pač ne gre.

S kom si se med pustom največ družil?

O imenih nerad govorim. Z Lojzem. Bila je tudi Lojzka, pa Lojz in Lojz. Pa mnogi drugi. Ja, kar nekaj se jih je nabralo skozi leta. A kot rečeno, o imenih raje ne bi.

Si tudi ti rad nadeneš masko?

Ja. Rad se maškoram. Čeprav je res, da mi največkrat zmanjka časa in se med pustom največkrat skrijem kar v kak lokal, če je le odprt.

Kako ti vidiš prihodnost pustovanja pri nas?

V zadnjih letih so name sicer malo pozabili. Lojz, Lojz in ostali karnevalisti so pač ponosni na svoja imena, zato moje nekako ne pride več zraven . Ampak sem prepričan, da pust vedno bo. Če ne drugače, pa na koledarju.

Ali se zavedaš, da si pravzaprav izmišljen lik, psevdonim za vse, ki se v pustnem času v imenu društva pojavljajo v medijih?

Ne. Jebise, rakovčan!

Z Lojzem se je pogovarjal Lojz P.

 Op.p.: Imena v članku smo v izogib različnim zameram raje zamenjali z imenom Lojz. Hvala za razumevanje!

26012016-Pust-program
KLIKNI NA: Pust v Cerknici (uradna Facebook stran)

KLIKNI NA: Program vseh prireditev – Pust v Cerknici 2016 (Facebook dogodek)

KLIKNI NA: Pust v Cerknici (uradna spletna stran)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja