Obvestilo

KGZ Krpan v stečaju

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes nad Kmetijsko-gozdarsko zadrugo (KGZ) Krpan, ki ima na Notranjskem 30 trgovin in delavcem več mesecev ni izplačala plač, začelo stečajni postopek.

Po pisanju spletne strani Ajpesa je stečajni upravitelj je Sašo Drobnak, upniki pa lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo do vključno 27. februarja.

Zadruga, ki je v lasti okoli 230 kmetov, ima težave z dolgovi. Ker ne plačuje upnikov, so police 30 trgovin na Notranjskem vse bolj prazne, približno 110 delavcev več mesecev ni prejelo plač. Zadruga ima blokirane račune, nad njenim premoženjem imajo hipoteke banke.

KGZ Krpan je 23. oktobra vložila predlog za prisilno poravnavo. Zadruga kljub pozivu sodišča ni dopolnila predloga s pojasnilom, da ji ni uspelo pridobiti vseh zahtevanih dokumentov. Predlagala je, da sodišče začne stečajni postopek.

Precej zaposlenih v zadnjem času dalo odpoved, številne od njenih trgovin so zaradi praznih polic svoja vrata že zaprle, je poročal Radio Slovenija, prebivalci pa so od obratovanja trgovin življenjsko odvisni.

Ajpes/STA/Uredništvo NzN

Foto: informacija.net

 

Ne spreglejte

Kvačkanje neskončnega šala na Blokah

V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica, enota Ivana Čampa Nova vas na Blokah, že tretje leto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja