Obvestilo

Kinodvorana v PIvki v novi podobi

Zaprtje kinodvoran v Sloveniji zaradi bolezni Covid-19 so v Pivki zelo dobro izkoristili, saj so v izteku leta 202, dokončali obsežno prenovo kinodvorane v Krpanovem domu. Občina Pivka je na Javnem pozivu za sofinanciranje vlaganj v javno kulturno infrastrukturo lokalnih skupnosti (JP JKI 2020), ki ga je nekoliko nepričakovano objavilo Ministrstvo RS za kulturo v juniju, uspešno pridobila 190.000 € nepovratnih sredstev. Celotna vrednost projekta prenove kinodvorane znaša 247.000 EUR brez DDV, izbrani izvajalec del je bilo podjetje Lesnina MG oprema d.d. Ljubljana.

V dvorani so zdaj nameščeni novi udobni sedeži rdeče barve, urejeno je prezračevanje dvorane z rekuperacijo, na odru je vgrajeno talno gretje, zamenjana je celotna osvetlitev dvorane, nameščen je video nadzorni sistem objekta, dobavljeni so novi odrski reflektorji, nova pridobitev pa je tudi specialna akustična školjka za nastope pevskih zborov. Ob vhodu v dvorano sta na levi in desni strani izvedeni novi kabini za tehnika, za potrebe nadzora ozvočenja in odrskih reflektorjev.

S prenovo dvorane bodo lahko obiskovalcem nudili neprimerno večje udobje in kakovost ob ogledu filmov ter drugih dogodkov, kot je bilo to mogoče doslej.

Občina Pivka / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja