Obvestilo

Kitarski virtuoz Jure Cerkovnik z umetniškim nastopom prepričal občinstvo

Postojna – Jubilejni, 5. mednarodni festival kitare v Postojni je že uvodoma napovedal razširjen in bogatejši program prireditev. Na nedeljskem koncertu v Instituta za raziskovanje krasa v Postojni se je občinstvu tokrat z zahtevnim programom predstavil mladi kitarist iz Ljubljane, Jure Cerkovnik.

Kitare1

Karizmatičnega mladeniča smo v Postojni pred leti že poslušali, njegov nastop pa je tako navdušil občinstvo, da si je z njim pošteno prislužil novo priložnost na Tednu kitare v Postojni. Jure Cerkovnik ni iskal bljižnic do src postojnskih obiskovalcev, ni predstavil modnega programa, teatralnih učinkov ali všečnih tonalnih melodij, pač pa je  s tehnično zahtevnim programom in serioznim umetniškim pristopom preprosto pokazal, kako se igra kitaro.

Kitare4

Prehodil je dolgo pot izobraževanja od domačega Antona Črnuglja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana preko znamenitega Alvara Pierrija na dunajski univerzi do Andersa Miolina v Zürichu. Čiste, tehnično dovršene in nadvse muzikalne interpretacije del Manuela Ponceja, Miguela Llobeta, Lea Browerja, Atanasa Ourkouzounova, Nejca Kuharja in Anteja Čagalja ni mogel prezreti nihče. Za laike lepota, za strokovnjake pa lekcija in usmeritev v smer, ki jo kažejo najboljši.

Tone Črnugelj

Kitare5

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja