Obvestilo

Kljub ekstremnemu mrazu postojnski policisti v akciji

Policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper so v poostrenem nadzoru na Postojnskem minuli konec tedna v Postojni in okolici ustavili več voznikov, med katerimi so štirje pregloboko pogledali v kozarce. Rekorder je napihal kar 0,85 mg/l.

Postojna, Pivka – V enem primeru so ustavili 35-letnega voznika iz okolice Pivke, ki je med vožnjo po glavni cesti iz Pivke proti Prestranku z vozilom nekoliko vijugal po cesti. Elektronska naprava je pokazala, da je voznik v alkotest upihnil 0,85 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga poslali sodišču. Predpisana globa za tak prekršek je najmanj 1200 evrov, so še sporočili s koprske policijske uprave.

39-letna voznica osebnega avtomobila, prav tako doma z okolice Pivke, je napihala 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, s čimer si je prislužila plačilni nalog v višini 600 evrov ter osem kazenskih točk. Če bo voznica v času dveh let dosegla ali presegla 18 kazenskih točk v cestnem prometu, ji bo sodišče izreklo prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Policija je v Pivki ustavila tudi 52-letnega domačina, ki je napihal 0,56 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Tudi ta je ostal brez vozniškega dovoljenja in 900 evrov, dobil pa je 16 kazenskih točk.

Nazadnje so policisti v Pivki ustavili še 34-letnika iz okolice Idrije. Ta je v alkotest upihnil 0,50 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.

Postojnski policisti bodo s tovrstnimi nadzori nadaljevali, saj ugotavljajo, da na voznike delujejo pozitivno,

sicer ugotavljajo, da so se poostreni nadzori psihofizičnega stanja voznikov izkazali pozitivno in da se prometna varnost in kultura voznikov izboljšuje. Obenem prosijo občane, da policiste takoj obvestijo, če zaznajo, da jih kateri od voznikov ogroža z nevarno vožnjo.

PU Koper/Uredništvo NzN

Foto: arhiv Policije

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja