Obvestilo

Kljub zmanjšanju sredstev boljša voda v Begunjah

Cerkniški svetniki so na korespondenčni seji, ki je potekala v petek in danes, potrdili dokument identifikacije projekta (DIP) rekonstrukcije vodovodnega sistema Begunje. Sredstva, ki jih država namenja občinam, so se namreč zaradi varčevanja prepolovila, tako je Cerknica namesto 200.000 dobila slabih 100.000 evrov. »Zato smo morali projekt prilagoditi in sprejeti novi DIP, ki upošteva zmanjšanje sredstev,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedal cerkniški župan Marko Rupar.

Vrednost investicije po veljavnih cenah znaša 207.030,00 EUR (z vključenim davkom na dodano vrednost) in se bo izvajala skladno s časovnim načrtom od aprila do septembra 2015. Občina bo od tega zagotovila 107.051,00 država pa bo skladno z zakonom o financiranju občin prispevala 99.979,00  evrov.

Osnovni namen investicije je celovita in učinkovita ureditev problematike vodooskrbe naselij Begunje pri Cerknici, Selšček in Bezuljak z namenom izboljšanja oskrbe s pitno vodo za prebivalce in živali, izboljšanja požarne varnosti območja ter s tem zmanjševanja odseljevanja s tega demografsko ogroženega območja. To naj bi po mnenju svetnikov pripomoglo tudi h gospodarskemu razvoju, posledično pa tudi k razvoju kmetijstva, turizma in dopolnilnih dejavnosti na kmetijah.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Siniša Rančov, Cerkniško jezero, pogled s Slivnice

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja