Obvestilo
dav

Ko je zima in sneži, SK Pivka za veselje poskrbi!

V zadnjih dneh preteklega leta je Smučarski klub Pivka organiziral in nadvse uspešno izvedel že 14. smučarsko zimovanje, ki se ga je letos udeležilo kar 132 članov.

Smučarski klub Pivka je eden večjih smučarskih klubov na območju Primorske, saj šteje kar 250 aktivnih članov. Z manjšo skupino aktivnih prostovoljcev že od leta 1976 za svoje člane in druge zainteresirane v klubu organizirajo najrazličnejše aktivnosti, vse pa se seveda vrtijo okrog njihove ljubezni do smučanja. Kot pravi Slavko Petrc, nedavno izvoljeni novi predsednik SK Pivka; »Klub je ustanovilo nekaj zagretih smučarjev, ki so pač skupaj veliko časa in energije namenili smučanju. Po 40-ih letih pa je prerasel v enega izmed pomembnejših športnih akterjev na naših koncih, saj že kar nekaj generacijam na Pivškem nudi podporo tako pri ljubiteljskem kot tekmovalnem smučanju, priložnost za druženje s podobno mislečimi, zelo veliko energije pa vlagamo tudi v spodbujanje zdravega življenjskega sloga pri otrocih in družinah v celoti.«

Tako kot že 14 let poprej je tako tudi med decembrskimi počitnicami SK Pivka organiziral 5-dnevno smučarsko letovanje na Kopah, ki se ga je letos udeležilo rekordnih 132 članov, med njimi kar 60 otrok, najmlajši udeleženec pa je šele letos dopolnil tri leta. Klub se ponaša s kar nekaj licenciranimi vaditelji, med katerimi jih je na Kopah osem prenašalo svoje znanje na najmlajše, pri tem pa jim je pomagalo tudi sedem pomočnikov, mladih vaditeljev, ki se tudi sami pripravljajo na pridobitev licence. Tudi to je namreč eden izmed pomembnejših ciljev delovanja kluba: spodbujati ljubiteljsko smučanje, a pri tem poskrbeti tudi za ustrezen prenos znanja, zagotoviti varnost smučarjev in njihovih trenerjev ter nenazadnje prispevati tudi h kakovosti tekmovalcev. V letošnjem letu ima sicer klub le nekaj mladincev, ki sodelujejo v tekmovalnem delu, a kot pravi Petrc, je to izziv, s katerim se bodo še veliko ukvarjali tudi v prihodnje.

V klubu se bo torej še veliko dogajalo: poleg t. i. suhih treningov za odrasle in otroke, ki potekajo praktično celo leto, v klubu kar dvakrat letno – v decembru in v februarju – organizirajo večdnevno letovanje za smučarje, poskrbijo za organizacijo smučarskega sejma, kjer člani in ostali lahko prodajajo in kupujejo rabljeno smučarsko opremo in če je le mogoče, zagotovijo tudi enodnevne smučarske izlete. Tudi v letošnjem letu je načrtov veliko, zato SK Pivka vse zainteresirane smučarje vabi k ogledu njihovega Facebook profila, kjer redno objavljajo najbolj aktualna dogajanja v klubu.

Avtor: SK Pivka

Foto: arhiv SK Pivka

Na vodilni fotografiji: vsi udeleženci smučarske šole na zimovanju SK Pivka na Kopah Foto 3: SK Pivka organizira šolo smučanja tudi za odrasle

Nekdanji predsednik Jernej Zadel (na levi) in sedanji predsednik SK Pivka Slavko Petrc (na desni)

SK Pivka organizira šolo smučanja tudi za odrasle

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna zbirajo stare kasete

V Notranjskem muzeju Postojna bodo v praznični december stopili z odprtjem razstave Rock Postojna, 1. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja