Obvestilo

Kocman: Batagelj želi prevzeti ali izčrpati Postojnsko jamo

Teodor Kocman, Direktor družbe Postojna turizem (na fotografiji), manjšinskega delničarja Postojnske jame, je na današnji novinarski konferenci zahteval sklic skupščine družbe Postojnska jama in imenovanje posebnega revizorja, ki bi preveril posamezne, po njegovem mnenju sporne posle Postojnske jame.

Kot član upravnega odbora družbe Postojnska jama, ki mu sicer predseduje Marjan Batagelj, Kocman ni dobil odgovorov na vprašanja o nakupu nepremičnin, realiziranih in načrtovanih naložbah, svetovalnih in drugih pogodbah.

Na skupščini naj bi družbeniki – poleg 25,1-odstotnega lastnika Postojne turizem še večinski delničar Batagel & Co. – odločali o posebni reviziji poslovanja oz. določenih poslovnih dogodkov družbe, od nakupov nepremičnin do svetovalnih in drugih pogodb, realiziranih in načrtovanih naložbah, na katere Kocman kot član upravnega odbora ni dobil odgovora. Batagel&Co. je namreč družbi Postojnska jama prodal nepremičnine v vrednosti slabih štiri milijone evrov.

Direktor Postojne turizem je včeraj povedal, da je Batagel & Co. z dvema pogodbama družbi Postojnska jama prodal nepremičnine v vrednosti slabih štirih milijonov evrov in ob tem ustvaril za skoraj milijon evrov dobička, še več pa je zaslužil s prodajo gostinskega lokala.

Kot je na novinarski konferenci še povedal Kocman, bo družba Postojna turizem kot manjšinski delničar na sodišču izpodbijala sklep o po njegovem mnenju spornem odkupu lastnih delnic, s katerim želi, kot je poudaril, Marjan Batagelj, prevzeti ali izčrpati Postojnsko jamo.

Točka o možni likvidaciji družbe Postojna turizem je tudi na dnevnem redu jutrišnje seje postojnskega občinskega sveta. Poslušajte izjavo:

IC_C0040

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen.

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja