Obvestilo

Kokomedija

Sinoči je bilo v Kulturnem domu Postojna spet veselo. Za to sta poskrbeli Katarina Čas in Ana Marija Mitić v gledališki komediji Ko ko komedija. Ob obilici ženskega razpravljanja in komentiranja je samo prisotnost moških v polni dvorani kulturnega doma poskrbela, da se nad Postojno niso zgrnili dežni oblaki.

Zanimivo je, da je igra nastala pod moško avtorsko in režijsko taktirko, na odru pa srečamo predstavnici nežnejšega spola. Dobro utečen igralski par se nam predstavi kot dobri prijateljici, ki nam postrežeta z mnogimi ”kokošjimi” temami, med drugim s težavami s postavo in težavami z moškimi. Sprehodita se skozi čas, ko je okroglo bilo zaželjeno, do današnjih trlic iz fitnesa, skozi videnje sveta otrok in mam. Lotita se teh in še več stvari, ki se nam v današnjem svetu zdijo nepogrešljive, in neštetih težav, s katerimi se spopadamo in nanje neumorno iščemo odgovore.

Igra poleg slišno všečnih vsebin –občinstvo v dvorani ni ostalo ravnodušno – postreže tudi z zanimivo kostumografijo, preprosto, a učinkovito sceno, uporabo luči in glasbenimi vložki. V predstavi se lahko prepozna prav vsakdo in četudi so se obiskovalci dodobra nasmejali igralkama na odru, so se v resnici smejali sami sebi.

Maja Batagelj

Kokomedija2

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja