Obvestilo

Kolektor ATP del proizvodnje seli iz Postojne v Srbijo

Kolektor ATP se je v okviru reorganizacije poslovanja odločil, da nedobičkonosne in nekonkurenčne  programe preseli na drugo lokacijo, na svoji matični lokaciji v Postojni pa obdrži programe z višjo dodano vrednostjo. »V Kolektorjevo v lanskem letu ustanovljeno podjetje Kolektor ATS v Srbiji bomo tako v drugi polovici marca preselili 7 od 47 strojev,« sporočajo iz podjetja. »Glavni motiv reorganizacije je še boljše poslovanje podjetja Kolektor ATP. Rast, ki jo načrtujemo za prihodnja leta, bomo osnovali na novo pridobljenih projektih in dobrih izdelkih z višjo dodano vrednostjo.« V Kolektorju so prepričani, da reorganizacija pomeni boljšo stroškovno učinkovitost podjetja, nov zagon za nove produkte in nadaljnjo, še hitrejšo rast podjetja.

Bodo pa morali zaradi reorganizacije nekoliko zmanjšati število zaposlenih. Kot sporočajo, iščejo optimalne rešitve tako za podjetje kot zaposlene, med njimi prezaposlitve, predčasno upokojevanje …

Po neuradnih informacijah pa naj bi proizvodnja na novi lokaciji stekla maja ali junija letos, je v Primorskih novicah poročala Veronika Rupnik Ženko in spomnila, da je družba Kolektor ATP nastala s tem, ko je Kolektor iz svoje postojnske družbe Kolektor Liv, ki je zadnja leta poslovala z izgubo, z letom 2013 izvzel program avtomobilske in čistilne tehnike. Družbo Kolektor Liv, ki je ohranila program sanitarne tehnike, pa je v začetku lanskega leta prodal ameriški korporaciji Fluidmaster. Družba Kolektor ATP je po razdružitvi ostala lastnica vseh prostorov, del jih Fluidmaster najema.

Koncern Kolektor se sicer  ponaša s tradicijo v visoko specializirani industrijski proizvodnji. V 50 letih se je razvil v globalno družbo s sedežem v Sloveniji ter široko razvejano mrežo podjetij in podružnic v Evropi, Ameriki in Aziji.  Na strateških svetovnih trgih se povezuje skoraj 30 podjetij in skupno več kot tri tisoč zaposlenih.  (B. M. K.)

 

Ne spreglejte

Zaključek košarkarskega državnega prvenstva bo tretjič v Postojni

V četrtek, 9. maja, se ob 13.30 v telovadnici ŠC Postojna začne četrtfinale zaključnega košarkarskega …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja