Obvestilo

Komunalna podjetja skupaj za boljšo družbo

Komunalno podjetje Vrhnika bo v sredo, 26. novembra, pred občinske zgradbe v občinah Borovnica, Log – Dragomer in Vrhnika, postavilo 82 kilogramov hrane in tako pokazalo, koliko hrane vsako leto zavrže povprečni posameznik. Vrhniška komunala bo pripravila tudi praktične napotke, kako zmanjšati količino zavržene hrane.

Slovenska komunalna podjetja so prepoznala svojo moč in odgovornost za spodbujanje trajnostnega razvoja družbe ter spreminjanje potrošniškega vedenja. Oblikovala so pobudo Skupaj za boljšo družbo, s katero si prizadevajo, da bi Slovenci zmanjšali količine zavržene hrane, kritično razmišljali o načrtovanih nakupih, pili vodo iz pipe namesto iz plastenk, kupovali več stvari iz druge roke ali si jih izposojali.

 V okviru pobude Skupaj za boljšo družbo komunalna podjetja začenjajo tudi z aktivnostmi, ki opozarjajo na problematiko zavržene hrane. To je tudi glavni poudarek letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 22. do 30. novembra 2014.  (M. T., B. M. K.)

Ne spreglejte

Tehniški muzej Slovenije: v novo sezono z razstavo Vse o zvoku

S 1. marcem bo Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki zopet odprl svoja vrata. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja