Obvestilo

Končal se je dobrodelni tek čez Slovenijo

Sinoči se je končal tridnevni dobrodelni tek od Hodoša do Sečovelj za počitnice otrok s posebnimi potrebami. Ultramaratonec Ambrož Jakop, idejni oče tega projekta, ki je v petek pretekel 140 kilometrov, v soboto 120 kilometrov, je v cilj prispel le simbolično. Zaradi poškodovane noge – hudega bakterijskega vnetja gležnja –  so namreč del poti – 115 kilometrov – pretekli njegovi prijatelji, med njimi tudi notranjski tekači. Jakop pa je obljubil, da bo pot pretekel, ko bo noga zdrava.

 

Na cilju je maratonce, ki se jim je ob koncu kljub poškodovani nogi pridružil tudi pobudnik dobrodelnega projekta Ambrož Jakop, sprejel tudi piranski župan Peter Bossman. Veselja, ki so ga doživljali tako najvztrajnejši kot tudi vsi drugi udeleženci dobrodelnega teka, ni mogoče opisati z besedami. Otroci s posebnimi potrebami bodo imeli počitnice na morju!

ambrož-pokal

Foto: Križemrok, Tejo Drevenšek

Tekaški podvig smo ves čas lahko spremljali na spletni dobrodelnitek.si in na FB, kjer so udeleženci in opazovalci sproti zapisovali vtise. Tamara Kiran, denimo, je zapisala: »Jaz doma in tako polna vtisov, da bo težko zaspati. Ko se zaveš veličine in globine vsega skupaj … ti toplo zaigra pri srcu in čutiš le globoko spoštovanje in hvaležnost, da živiš med ljudmi, ki imajo tako veliko srce, da prebujajo tudi druga. Hvala, da sem bila lahko delček v mozaiku nečesa tako veličastnega dogodka.«

Blanka Markovič Kocen

Foto: B. J.

 

 

Ne spreglejte

Kvačkanje neskončnega šala na Blokah

V Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica, enota Ivana Čampa Nova vas na Blokah, že tretje leto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja